Distrilog voltooid acquisitie Colfridis

Distrilog voltooid acquisitie Colfridis

Na de overnames van Speed-colli en Forlog in 2015, blijft Distrilog Group op acquisitiepad. Het neemt 100% van de aandelen van Colfridis over. De acquisitie gaat gepaard met een overname van het vastgoed door vastgoedspecialist WDP terwijl Distrilog zich ontfermt over de logistieke activiteiten. 700 mensen, 95.000 m² en 50 wagens worden opgenomen binnen Distrilog Group.

Verdere ontwikkeling van retail

Distrilog Group zette de afgelopen jaren sterk in op het ontwikkelen van de retailsegment. Door in 2013 droge voeding toe te voegen aan het
dienstenpakket groeide het segment uit tot 40% van de totale omzet. De focus van Colfridis ligt eveneens op de retailsector in de Benelux maar met een specialisatie in temperatuurgevoelige goederen (diepgevroren en gekoeld). Bovenop de kracht binnen temperatuurgevoelige goederen, bouwde Colfridis reeds een sterke reputatie op in zowel pharma als e-commerce; twee sectoren waarin Distrilog Group tot op heden nog niet actief was. Enerzijds is er dus een duidelijke integratie tussen bestaande klanten van Colfridis-Distrilog en anderzijds opent dit perspectieven in nieuwe markten.

Integratie Colfridis binnen de Distrilog Group

Aangezien zowel de dienstverlening als bestaande klanten nauw aansluiten bij die van groep, zal Colfridis op termijn geïntegreerd worden. Zoals steeds in een overname gaan we voor een getemporiseerde integratie waarbij stabiliteit voor onze klanten primeert. In deze strategie kijkt Distrilog eerst naar operationele integraties met een laag risico om vervolgens overhead te integreren.

Diversificatie als drijfveer voor verdere groei

Bryan Beutels, Sales Director van Distrilog Group: “Na enkele overnames gericht op de uitbreiding van het bestaande pakket, gaat het nu voornamelijk om een structurele verbreding van de kerncompetenties. De retailsector had een duidelijke vraag naar een partij die kwaliteit kan bieden doorheen de hele keten, ongeacht de benodigde temperatuur of modaliteiten. Voor ons is deze integratie een onmiddellijke versterking met nog voldoende groeipotentieel. We zullen dus nog meer dan ooit de gehele supply chain kunnen verzorgen vanaf productie tot eindklant. De nieuwe activiteiten bieden ons tevens een sterke basis om verder te diversifiëren. We wensen een gezonde balans te bewaren tussen de verschillende sectoren en diensten, en zien deze overname dan ook niet als een eindpunt maar als een belangrijk kruispunt in onze verdere ontwikkeling. “

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.