DKV Mobility breidt LNG- acceptatienet uit tot 300 stations

DKV - LNG

De Europese service provider DKV Mobility verhoogt de druk op de uitbreiding van zijn LNG-acceptatienetwerk en biedt zijn klanten vanaf nu toegang tot meer dan 300 LNG-stations in tien landen: Duitsland, Oostenrijk, België, Nederland, Italië, Frankrijk, Spanje, Polen, Zweden en Finland. Hiermee blijft DKV Mobility met ruim twee derde van alle Europese LNG-stations de aanbieder van het grootste merkonafhankelijke LNG-netwerk van Europa.

LNG (vloeibaar aardgas) en Green LNG (vloeibaar bio-aardgas) behoren tot de belangrijkste alternatieven voor conventionele brandstof, in de aanloop naar meer duurzaamheid in mobiliteit bij het wegvervoer. Hiermee kunnen vervoerders en logistieke ondernemingen de CO2-emissies van hun voertuigen tot 20% (LNG) resp. 90% (Green LNG) terugdringen ten opzichte van gewone dieselvoertuigen.

“Voor ons is het bereiken van deze belangrijke mijlpaal van 300 LNG-stations een aanleiding de energietransitie in onze sector nog meer kracht bij te zetten,” zegt Sven Mehringer, Managing Director Energy & Vehicle Services bij DKV Mobility. Om in te kunnen spelen op de toenemende vraag naar alternatieve brandstof neemt DKV Mobility elk jaar 5.000 tankstations in zijn netwerk op, met daarbij een sterke nadruk op ‘multi-energy stations’ die ook brandstofalternatieven als LNG, CNG, LPG of waterstof aanbieden. Deze actieve aanmoediging tot het overstappen op alternatieve brandstof is helemaal in lijn met het ‘corporate purpose’ van DKV Mobility: To drive the transition towards an efficient and sustainable future of mobility.

Posted in ,

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in België. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Online Sales, Media en uiteraard Logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.