DKV Mobility Services versterkt positie op het gebied van finance- en refundservices

DKV Mobility Services versterkt positie op het gebied van finance- en refundservices

Als onderdeel van haar internationale groeistrategie neemt de DKV MOBILITY SERVICES Group, een toonaangevende leverancier van mobiliteitsdiensten in Europa, twee Nederlandse bedrijven over, te weten Alfa Transport Service VoF (ATS) en Alfa Commercial Finance BV (ACF). 

Alfa Transport Service vormt een aanvulling op de bestaande refunddivisie van de DKV Group. Deze divisie draagt zorg voor de restitutie van de btw op goederen en diensten die in het buitenland zijn gekocht). Door deze acquisitie wordt het huidige klantenbestand uitgebreid. Dankzij de overname van Alfa Commercial Finance is DKV nu ook in staat om financiële diensten te verlenen zoals factoring: de overdracht van de vorderingen van een bedrijf aan een financiële dienstverlener.

Marco van Kalleveen, CEO van DKV MOBILITY SERVICES, zegt hierover: “Met deze twee nieuwe overnames zetten wij onze uitbreidingsstrategie in een hoog tempo voort. Naast onze kernactiviteiten, zoals de tankpassen en toldiensten, is het verlenen van financiële diensten, zoals btw- en accijnsrestitutie, een belangrijk onderdeel van ons portfolio. Dankzij deze overnames wordt ons geïntegreerde serviceportfolio verder uitgebreid en kunnen wij onze rol als toonaangevende aanbieder van mobiliteitsservices in Europa nog beter vervullen.”

ATS en ACF zullen in de toekomst als onafhankelijke units functioneren onder de paraplu van de DKV Group. De overnames brengen voor de bestaande klanten van de twee bedrijven geen veranderingen met zich mee. De partijen hebben afgesproken om geen informatie over het totaalbedrag van de transactie naar buiten te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.