Economische onzekerheid doet goederentransport op Brussels Airport inzakken

Brussels Airport

Het goederentransport op Brussels Airport is aanzienlijk gedaald met 12,3% in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. De voortdurende economische onzekerheid speelt hierin een belangrijke rol. In vergelijking met andere luchthavens krijgt Brussels Airport echter de zwaarste klappen. Dat komt door een sterke daling van het volvrachtvolume (-30,5% in vergelijking met september 2018). De expressdiensten daalden met 3,3% minder sterk dan de afgelopen maanden die getekend werden door stakingsdagen.

De vracht aan boord van passagiersvluchten kende een lichte stijging van 1,4% die te danken is aan het herstel van Brussels Airlines op het vlak van vrachtlading in vergelijking met afgelopen jaar. Algemeen genomen kunnen we concluderen dat het vrachtvervoer aan boord van passagiersvluchten in het langeafstandsverkeer goed stand houdt, ondanks de algemene daling in Europa. Tot slot is er een sterke daling van 18,6% voor het vrachtvervoer over land.

Zowel de import als de export gaan er sterk op achteruit. Qua bestemmingen is er enkel nog een stijging van en naar Zuid-Amerika en Afrika.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.