Dockx Rental verhuurt als eerste Belgische bedrijf bestel- en verhuiswagens volledig contactloos en coronaproof via app

dockx rental app

Dockx Rental verhuurt als eerste in België bestel- en verhuiswagens via een gratis app. Na een registratie met identiteitskaart en rijbewijs, kan de wagen via de voor België unieke applicatie coronaproof opgehaald worden in één van de 19 Dockx-shops, bij 4 pick-up points en het afhaalmagazijn van Zelfbouwmarkt, de eerste partner waarmee Dockx in zee gaat. Ook aan bedrijven is gedacht: zij kunnen met één account meerdere chauffeurs de baan op sturen.

Dockx Rental breidt zijn service verder uit. Vandaag kan een bestel- of verhuiswagen eenvoudig vastgelegd worden via de Dockx Rental-app. De applicatie is een resultaat van het sterk innovatieve karakter in de visie van Dockx en de knowhow van developer Jumik. De verhuis- of bestelwagen kan met de app niet alleen gereserveerd, maar ook geopend én gestart worden. Een procedure die klanten behoorlijk wat tijd uitspaart in vergelijking met reserveren via de traditionele manier. Reservaties via de app gaan volledig papier- en contactloos, en dus 100 procent coronaproof. 

Met de app meteen de baan op

De bestelwagens zijn beschikbaar via alle 19 Dockx-shops en straks ook op onbemande parkings en bij partner Zelfbouwmarkt. Met behulp van de Dockx Rental-app kan het portier geopend worden en is het voertuig klaar om onmiddellijk te vertrekken.

De app maakt het niet alleen makkelijker om zo’n voertuig te huren”, zegt Joeri Dockx, Managing Director bij Dockx. “Elk rechtstreeks menselijk contact is ook meteen overbodig, wat we in tijden van het coronavirus een belangrijk pluspunt vinden. Bij Dockx zetten we gretig in op modernisering en dit is daar een mooi voorbeeld van. We zijn trots dat we als eerste bestel- en verhuiswagens via een app verhuren.”

Compleet netwerk in de maak

Op korte termijn zullen dankzij een aantal samenwerkingen de bestelwagens ook worden aangeboden op de parking bij bepaalde retailers en groothandelaars. Zelfbouwmarkt is de eerste partner die met Dockx in zee gaat. Bij het afhaalmagazijn van Zelfbouwmarkt in Ninove kunnen klanten ter plekke een Dockx-bestelwagen huren. In Wommelgem, Bornem, Genk en Roeselare zijn er pick-up points waar klanten die online een bestelling plaatsten bij Zelfbouwmarkt een Dockx-bestelwagen kunnen gebruiken om hun aankopen op te halen. Er hangt geen aankoopverplichting bij Zelfbouwmarkt aan vast, de bestelwagen kan ook steeds los hiervan gehuurd worden.

Het is onze ambitie om voor iedereen een bestel- of verhuiswagen ter beschikking te hebben op een steenworp van zijn of haar woning”, vertelt Joeri Dockx. “Onze samenwerking met Zelfbouwmarkt is nog maar een begin. Er volgen er zeker nog. Met de app gaat reserveren zo snel dat je na je aankopen te hebben gedaan bij één van de handelaars tijdens het stappen van de kassa naar de parking je bestelwagen al hebt vastgelegd. Zo blijven we onszelf heruitvinden om onze klanten de beste service te bieden.

Ook beschikbaar voor bedrijven

Op dit moment stelt Dockx al zo’n 50 voertuigen via de app ter beschikking. Dit aantal breidt geleidelijk aan verder uit. Vanaf 2022 zal de hele vloot geconnecteerd zijn. De app kreeg intussen ook een update zodat ook zelfstandigen ermee aan de slag kunnen. Zij hebben voortaan de mogelijkheid om een account te openen waar ze meerdere chauffeurs aan kunnen koppelen. Zo verliezen de chauffeurs geen tijd bij het ophalen van het voertuig. Dit principe vereenvoudigt het werk van fleetmanagers die vandaag nog via de geijkte methode bestelwagens moeten vastleggen voor hun chauffeurs. Zo biedt Dockx ook bedrijven de mogelijkheid om een stuk vlotter de baan op te gaan met hun bestel- en verhuiswagens. De app is gratis te downloaden in de App Store of de Google Play Store.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.