Stow is onderneming van het jaar 2020

Stow - Onderneming van het Jaar 2020

stow uit Spiere-Helkijn werd deze avond bekroond met de titel ‘Onderneming van het Jaar®’ 2020. stow CEO Jos De Vuyst ontving de prestigieuze award uit handen van eerste minister Alexander De Croo. De 26e editie van de award, georganiseerd door EY in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis, vond voor het eerst virtueel plaats. Een professionele jury, met vertegenwoordigers uit de top van het Belgische bedrijfsleven en de academische wereld, verkoos stow boven de andere finalisten Abriso-Jiffy, Konings en Van Marcke. stow volgt hiermee Kinepolis op, de laureaat van vorig jaar.

Bekroning voor Belgische bedrijven die zich onderscheiden

EY organiseert de award voor ‘Onderneming van het Jaar®’ sinds 1995. Al 26 jaar zet de prijs Belgische bedrijven in de kijker die zich onderscheiden door hun innovatieve aanpak, gedurfde en internationale visie, strategie, gezonde financiële positie, geëngageerd teamwork, deugdelijk bestuur, ambitie en volharding om verder te groeien.

Tijdens deze speciale virtuele editie van de ‘Onderneming van het Jaar®’, overhandigde eerste minister Alexander De Croo de trofee aan Jos De Vuyst, CEO stow.

Wij zijn fier dat we deze editie van onze prestigieuze award, ondanks de omstandigheden, toch hebben kunnen laten doorgaan. Want onze ondernemingen zorgen voor welvaart en welzijn, waar nu meer dan ooit behoefte aan is. Belgische ondernemers zijn doorzetters die met veerkracht en weerbaarheid deze donkere periode zullen doorkomen. Meer dan ooit verdienen zij onze erkenning”, reageert Rudi Braes, Vice-Chair EY EMEIA.

“De ‘Onderneming van het Jaar®’award lauwert unieke Belgische bedrijven die getuigen van een ambitieuze strategie en succesvol management. stow opereert al meer dan veertig jaar in de snelgroeiende logistieke markt en speelt met succes in op de continue veranderende trends in de supply chain sector. Groei zit in het DNA van de onderneming: zo zijn ze gegroeid van een regionale speler naar Europees marktleider tussen 2014 en 2019. De doorgedreven focus op hoge efficiëntie doorheen alle processen en producten, leidt tot operational excellence binnen het bedrijf”, licht Michèle Sioen, voorzitster van de jury, toe.

Patrick Rottiers, CEO van EY België vult aan: “De onderneming heeft kortom alles om relevant te zijn én te blijven in de toekomst. Ik ben blij dat we stow dit jaar ondanks Covid-19 toch met de titel ‘Onderneming van het Jaar®’ 2020 hebben kunnen bekronen. De pandemie mag dan veel dwarsbomen, maar niet onze ambitie om de ondernemers van het land in de spotlight te zetten en te lauweren. stow vormt bovendien een mooi voorbeeld van ondernemerschap zonder opgeven en met het voortdurend aanpassen aan omstandigheden en inspelen op nieuwe opportuniteiten.

Video

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.