Duurzaamheid: TVH wordt SDG Champion

TVH SDG Champion

Sinds 25 oktober mag onderdelenspecialist TVH zich SDG Champion noemen. Het bedrijf behaalde namelijk het tweede niveau in het duurzaamheidstraject van het United Nations Institute for Training and Research (UNITAR).

In 2020 kreeg TVH – wereldspeler op het vlak van onderdelen voor heftrucks, industriële voertuigen, bouw- en landbouwmachines – als een van de eerste bedrijven in België het UNITAR-certificaat van SDG Pioneer overhandigd. Daarmee werd het internationaal erkend voor duurzaam ondernemen. Concreet oogstte TVH tijdens de laatste audit het meeste lof voor zijn recyclage-inspanningen, ergonomische werkomgeving, en uitgebreide fleet en infrastructuur voor elektrische voertuigen. Nu behaalde TVH ook het volgende niveau: dat van SDG Champion.

Anton Theunynck, Global Sustainability Manager bij TVH: “Duurzaamheid krijgt een strategische plek in ons bedrijf. Dat heeft de jury duidelijk mee overtuigd, net als de keuze om ons voor specifieke SDG’s in te zetten met targets en metingen. Tot slot overtuigde ook ons beleid waarbij belangrijke actoren zoals het bestuur, management en focusgroepen een specifieke rol opnemen, maar wel de nodige kruisbestuiving voorzien. Ook kregen we nog wat huiswerk: de vertaalslag maken naar grotere strategische acties.”

Duurzaam Ondernemen

UNITAR wil overheden en organisaties een kompas bieden voor duurzaam ondernemen op basis van 17 duurzame ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals, of SDG’s). Om door UNITAR gecertificeerd te worden in België moet een bedrijf acties realiseren voor alle 17 SDG’s én minstens drie jaar op rij het Voka Charter Duurzaam Ondernemen behalen. TVH voldoet aan beide voorwaarden.

Posted in

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in België. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Online Sales, Media en uiteraard Logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.