Transuniverse neemt expeditiebedrijf Welpa Trans in Wommelgem over

Transuniverse - Welpa Trans - Linda Slootmans en Olivia Adins

Transuniverse Forwarding uit Wondelgem (Gent) heeft het expeditiebedrijf Welpa Trans uit Wommelgem (Antwerpen) overgenomen. “Hiermee versterken we onze aanwezigheid in de trafieken op Oost-Europa en halen we expertise op het gebied van chartering binnen”, zegt Olivia Adins, lid van het Directiecomité van Transuniverse.

Welpa Trans is in 1984 opgericht. Als expeditiebedrijf gespecialiseerd in het wegvervoer heeft het geen eigen vrachtwagens maar speelt het een rol als tussenpersoon tussen de verlader (opdrachtgever) en de vervoerder. “Wij bedienen heel Europa, maar de focus van onze activiteiten ligt in Oost-Europa. We vervoeren zowel volle vrachten als deelladingen en groepagezendingen”, legt Linda Slootmans uit. Zij is samen met Johnny Granacher aandeelhouder en bestuurder van het bedrijf.

“Ik nader de pensioengerechtigde leeftijd en heb geen familiale opvolging. Daarom gingen wij op zoek naar een partner met complementaire activiteiten die ons bedrijf de beste kansen zou bieden
om zich verder te ontwikkelen”, voegt ze toe.

Transuniverse Forwarding nam een maand geleden al het bedrijf APMEX uit Evergem over. “Hiermee verstevigden wij onze positie in de groepagemarkt op West-Europa en in de lokale distributie. Met de overname van Welpa Trans beogen we meer een aanvulling met complementaire activiteiten”, zegt Olivia Adins.

Oost-Europa en chartering

“Ten eerste ligt de sterkte van Welpa Trans in Oost-Europa en meer bepaald in het verkeer van en naar Roemenië, Polen, Tsjechië en Hongarije. Dat zijn landen waar wij sterk op mikken. Met ‘dikkere’ stromen kunnen we de frequentie op die landen verhogen”, voegt ze toe. “Ten tweede is chartering – het kopen en verkopen van vrachtwagencapaciteit – een van de specialiteiten van Welpa Trans. De transportcapaciteit staat in heel Europa onder druk en er is zelfs sprake van een krapte in de markt. Die knowhow kunnen we aanwenden om onze klanten beter te bedienen en capaciteit te garanderen”.

“Die expertise zal ons overigens toelaten om meer diensten buiten onze core business – groepage – aan te bieden, zoals volle vrachten, expresvervoer en ladingen met speciale eisen. Zo kunnen we
meer als een one-stop-shop voor onze klanten fungeren”, voegt Miri Nedelcu, Purchase Manager bij Transuniverse toe.

Zelfstandige entiteit

Welpa Trans telt vier gespecialiseerde medewerkers. Zij blijven aan de slag in de burelen aan de Rollebeekstraat in Wommelgem. Welpa Trans zal als zelfstandige entiteit binnen Transuniverse
werken, in nauwe samenwerking met de collega’s in Wondelgem. Welpa Trans realiseert een jaaromzet van 5,5 miljoen euro. Dit brengt de gecumuleerde jaaromzet van Transuniverse op zo’n 80 miljoen euro.

Schaalvergroting

De overname van Welpa Trans kadert, net als die van APMEX, in de strategie van Transuniverse om meer schaalvergroting na te streven. Deze is nodig om de fors gestegen kosten beter te absorberen en de capaciteit te verhogen. “We verwachten een afkoeling van de economie. Met deze aanwinst kunnen we de frequentie van de vertrekken aanhouden en die op Oost-Europa zelfs verhogen. Het zal ook mogelijk zijn meer retourvrachten vanuit Oost-Europa aan te bieden. Omgekeerd zal Welpa Trans in staat zijn de dienstverlening op gebied van groepage uit te breiden”, zegt Olivia Adins tot slot.

Posted in

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in België. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Online Sales, Media en uiteraard Logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.