Egemin Automation lanceert vier nieuwe AGV’s

Egemin Automation vernieuwt zijn E’gv-productlijn, zoals de AGV’s of automatisch geleide voertuigen bij Egemin heten. Het bedrijf bestendigt daarmee zijn positie als marktleider in het AGV-segment. De nieuwe modellen kunnen de lasten hoger heffen en zwaardere gewichten tillen. Dat maakt ze bruikbaar voor een ruimere waaier toepassingen dan de huidige reeks. Ondanks de uitbreiding, blijft de prijs gelijk. De eerste voertuigen worden vanaf volgende maand al bij klanten ingezet.

 

Zwaardere lasten hoger tillen

Het gaat om vier nieuwe modellen in het totaal. Een enkelmast- en dubbelmastversie in de Narrow-reeks, voor ladingen met open vorkopeningen zoals europallets, containers en bakken. Deze E’gv’s kunnen kortere bochten maken en zijn uiterst geschikt in nauwere ruimtes. Daarnaast vernieuwt Egemin in de Straddle-reeks, eveneens een enkelmast-en dubbelmastversie. Die zijn geschikt voor grote en gesloten ladingen zoals boxpallets, rekken en rollen op vloerniveau. Ze bieden extra stabiliteit aan ladingen bij transport en hefbewegingen.

 

De enkelmastvoertuigen (FLV2012/N en FLV2012/S) dragen voortaan ladingen tot 1250 kg, of 250 kg meer dan de vorige modellen. Ze heffen de ladingen tot twee meter, een verdubbeling ten opzichte van vroeger. De dubbelmastversies (FLV3310/N en FLV3310/S) tillen tot 1000 kg en gaan tot 3,3 meter hoog.

 

Verbetering modellen zonder prijsverhoging

“Met deze nieuwe modellen hebben we een grotere speelruimte in hefhoogte en gewicht. Hierdoor bieden we onze klanten meer vrijheid in transport en behandeling van de lasten. Aangezien de kostprijs behouden blijft, krijgen onze klanten meer voor dezelfde prijs”, aldus Gunter Van Deun, Product Manager E’gv Systems bij Egemin. “De lancering van de nieuwe modellen kadert in Egemins strategie van voortdurend verbeteren en blijven inspelen op de vragen van de markt. Op onze roadmap staan nog aanpassingen aan andere standaardmodellen.”

 

Goed gevulde orderportefeuille    

Egemin Automation heeft momenteel een goed gevulde orderportefeuille voor E’gv-systemen. “Momenteel draait onze E’gv Factory, onze productie- en testfabriek voor E’gv’s, op volle toeren. We hebben heel wat voertuigen in opbouw en er worden meerdere systemen tegelijk getest voor ze naar de klant vertrekken”, zegt Gunter Van Deun. Egemin Automation verkoopt wereldwijd tussen de 150 en 250 toestellen per jaar en installeert jaarlijks zo’n 40 tot 50 systemen. Daarmee stond Egemin vorig jaar op de eerste plaats in de internationale AGV-statistieken.

 

Foto’s van de nieuwe E’gv-modellen staan hier.

 

Over Egemin Automation

Egemin Automation levert automatiseringsprojecten die de logistieke en productieprocessen van industriële bedrijven verbeteren. Egemin biedt maatwerk waarmee klanten hun concurrentie een stap voor blijven. Doelmarkten zijn distributie en logistiek, life sciences, voedingsindustrie, olie en gas, papier en print en infrastructuur. Egemin benadert de markt vanuit vier divisies. Handling Automation automatiseert interne logistiek en goederenbehandeling. De divisie Life Sciences zorgt voor validatie, compliance en automatisering. Process Automation biedt procesautomatisering aan de voeding, olie en gas, nutsector en chemische industrie. Infra Automation automatiseert bruggen, sluizen, tunnels, stuwen en pompgemalen. Egemin zorgt voor professioneel advies, integrale projectuitvoering en technische ondersteuning tijdens de volledige levensduur van de installaties. Egemin werkt internationaal vanuit de hoofdzetel in Zwijndrecht en diverse vestigingen in Europa, Noord-Amerika en Azië. Bij het bedrijf zijn 770 medewerkers in dienst.

Posted in

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in België. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Online Sales, Media en uiteraard Logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.