Egemin bouwt AGV systeem in Mexico

Het Belgische Egemin heeft een contract afgesloten met La Costeña, een Mexicaanse producent van voeding in blik. Egemin Automation levert automatiseringsprojecten die de logistieke en productieprocessen van industriële bedrijven verbeteren.In het magazijn van La Costeña in de buurt van de Mexicaanse hoofdstad zal Egemin een nieuw AGV-systeem installeren. Zeven lasergestuurde AGV’s zullen het transport verzorgen van pallets met chili’s tussen de inpaklijnen en de distributieruimte.

De installatie van het nieuwe systeem gebeurt terwijl de productie ononderbroken verder loopt op het bestaande systeem. Het nieuwe systeem zorgt voor een capaciteitsstijging tot 15 procent van aan- en afvoer. De contractwaarde bedraagt ongeveer een miljoen euro. De start van de installatie is voorzien voor maart 2013 en zal ongeveer twee weken in beslag nemen.

Continuïteit gegarandeerd

“De garantie dat de overstap van het bestaande naar het nieuwe systeem de normale werking niet zou verstoren, heeft ons het contract opgeleverd”, vertelt Yves Gazin, Global Strategic Solutions Manager bij Egemin. “We zorgen voor een planning om alles in één beweging uit te voeren terwijl de productie blijft draaien op het oude systeem.”

Meer capaciteit en flexibiliteit

Het nieuwe systeem bestaat uit zeven lasergestuurde Load Transfer Vehicles (LTV) die elk voorzien zijn van twee rollenbanen bovenaan en onderaan. Via de bovenste rollenbanen worden volle pallets met ingepakte blikken naar de distributieruimte getransporteerd. Via de onderste rollenbanen worden lege pallets uit de distributieruimte meegenomen naar de inpaklijnen. Zo heeft La Costeña met eenzelfde aantal toestellen tot 15 procent meer vervoerscapaciteit. De routes die momenteel vast liggen, kan men op elk moment optimaliseren en La Costeña kan ook nieuwe routes toevoegen. Zo kunnen ze de AGV’s flexibeler gebruiken.

Verder bouwen aan strategie

Egemin specialiseert zich onder meer als leverancier voor de voedingssector. La Costeña is de grootste producent van rode pepers en tomatenpuree in Mexico. Het bedrijf maakt deel uit van de Jumex Group, Mexico’s grootste fruitproducent, en telt 2800 werknemers.

Bron: Egemin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.