Zetes neemt Tsjechische InCAPTIO over

Zetes neemt Tsjechische InCAPTIO over

Zetes neemt het Auto ID-bedrijf InCAPTIO s.r.o. over in de Tsjechische Republiek  en breidt haar Europese netwerk in Centraal-Europa uit

  • · InCAPTIO heeft een uitstekende reputatie en een ervaren team met uitstekende competenties in projectbeheer
  • · De overname opent de weg voor de verkoop en ondersteuning van de Zetes oplossingen op de Tsjechische en Slowaakse markt

Brussel, Praag, 20 juni 2012  – Zetes (Euronext Brussel: ZTS), de toonaangevende Europese leverancier van oplossingen en diensten voor de automatische identificatie van personen en goederen, kondigt aan dat het InCAPTIO s.r.o. overneemt, een van de bekendste leveranciers van Auto ID-oplossingen voor de supply chain in de Tsjechische Republiek. Met deze overname beantwoordt Zetes aan de behoeftes van multinationale klanten die een dekking op de Tsjechische en Slowaakse markt zoeken.

Alain Wirtz, CEO van Zetes, merkt op: “Zetes verwerft met InCAPTIO een bedrijf met een uitstekende reputatie en met kernactiviteiten die goed zijn afgestemd op ons bedrijf. Ons nieuwe team in Praag heeft veel ervaring met regionale mobility projecten voor grote multinationale klanten, ook in Rusland dankzij de Russisch sprekende medewerkers . Dit zal ons helpen de Zetes oplossingen in Centraal- en Oost-Europa uit te rollen. InCAPTIO heeft bovendien een belangrijke klantenportefeuille in de grootschalige sector van de autofabricage. Het bedrijf heeft een aanzienlijk groeipotentieel en Zetes zal het helpen om nog meer successen te boeken.”

De financiële investering door Zetes zal InCAPTIO in staat stellen haar groeistrategie nieuw leven in te blazen. “Als onderdeel van onze Groep kan InCAPTIO de Zetes oplossingen in haar portefeuille opnemen en haar aanbod beduidend uitbreiden. Het zal gebruik kunnen maken van de synergie die voor haar grote internationale klanten wordt gecreëerd en haar voordeel doen met de expertise die via onze 14 andere Europese filialen beschikbaar is”, voegt Alain Wirtz eraan toe. Hij besluit: “De Zetes Groep verwelkomt InCAPTIO met open armen.”

Ian Snadden, Vice President van Intermec, de verkopende aandeelhouder, merkt op: “Wij zijn erg blij met dit akkoord met de Zetes Groep, dat onze pan-Europese relatie verder versterkt en onze buitengewoon bekwame partner, InCAPTIO, een sterke basis geeft voor zijn toekomstige groei. Ik ben ervan overtuigd dat Zetes de juiste partner is om het bedrijf te doen bloeien en de activiteit in de regio te ontwikkelen.”

InCAPTIO boekt momenteel een omzet van ongeveer 2 miljoen euro. De onderneming telt 15 medewerkers met uitstekende competenties in projectbeheer. De overname zal geen beduidende impact hebben op de balansstructuur van Zetes.

Bron: Zetes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.