Ernesto Domínguez benoemd tot nieuwe President en CEO van Toyota Material Handling Europe

Ernesto Domínguez benoemd tot nieuwe President en CEO van Toyota Material Handling Europe

Ernesto Domínguez wordt vanaf 1 april de nieuwe President en CEO van Toyota Material Handling Europe. Hiervoor was hij aan de slag als Managing Director bij Toyota Material Handling in Frankrijk.

Hij trad in 2000 bij Toyota Material Handling Spanje (voorheen BT España) in dienst als Managing Director. In 2016 ging hij de uitdaging aan als Managing Director bij Toyota Material Handling Frankrijk, de vestiging waar hij momenteel werkt.

“Ernesto Domínguez heeft zich als leider in een nieuwe context bewezen met zijn tomeloze inzet voor onze aangescherpte strategie en zijn vastberadenheid om doelen te bereiken. We kijken er vol verwachting naar uit om te zien hoe hij de weg bereidt voor onze toekomst”, zegt Terry Unnai, Voorzitter van Toyota Material Handling Europe.

“Ik denk dat we op een kruispunt staan, waarbij we ervoor zorgen dat onze traditionele activiteiten relevant blijven voor onze huidige klanten en we tegelijkertijd met ons bedrijf en onze relaties nieuwe terreinen betreden. Ik ben zeer vereerd en dankbaar dat ik onze toekomstige uitdagingen mag aangaan en kijk ernaar uit om daarbij nauw samen te werken met onze klanten, partners en mijn toegewijde collega’s in heel Europa”, zegt Ernesto Domínguez.

De benoeming van Ernesto Domínguez volgt op het besluit van Matthias Fischer om Toyota Material Handling Europe te verlaten. In de acht jaar dat Matthias President en CEO was, is de omzet van Toyota met 53% gestegen. Matthias Fischer treedt officieel op 31 maart 2020 af, maar in de praktijk heeft hij zijn functie al neergelegd. Terry Unnai, Voorzitter van Toyota Material Handling Europe, wordt vanaf 4 februari 2020 interim-President en -CEO, waarbij hij alleen administratieve taken op zich neemt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.