Renault Trucks bouwt 20 elektrische vrachtwagens voor Carlsberg

Renault Trucks bouwt 20 elektrische vrachtwagens voor Carlsberg

Renault Trucks zet een belangrijke stap in de transformatie van het stadsvervoer door de ondertekening van een contract met de Carlsberg-groep voor de levering van 20 D Wide Z.E. 26 ton trucks. Deze 100% elektrische voertuigen, die in 2020 worden geleverd, zullen worden geëxploiteerd door de FeldschlösschenBrewery, de Zwitserse dochteronderneming van de groep.

Voor Renault Trucks moet stadsvervoer snel evolueren naar elektrische mobiliteit om de levenskwaliteit in het stadscentrum te verbeteren en de wereldwijde CO2-uitstoot te bestrijden.

Bruno Blin, president van Renault Trucks,  “Dit is het eerste contract van deze omvang in Europa. Voor onze klanten is dit een bevestiging van de transformatie van de transportsector en toont het een nieuwe industriële en commerciële realiteit: onze elektrische Renault Trucks-vrachtwagens verlaten onze fabriek en zullen binnen enkele weken op de Europese wegen te zien zijn “.

Deze 20 Renault Trucks D Wide Z.E. 26 ton maken dagelijkse rondes van 100 tot 200 km om Zwitserse Feldschösschen-klanten van de 15 logistieke locaties van de brouwer te bevoorraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.