Essers en Smile Invest investeren in Cargo Floor

cargo floor

Benelux investeringsmaatschappij Smile Invest neemt een meerderheidsbelang in Cargo Floor naast het management en Essers Family Office (EFO), het Belgische investeringsvehicle van de familie achter de gelijknamige logistieke dienstverlener Essers. Cargo Floor is de wereldwijde marktleider in horizontale laad-lossystemen gericht op de open-top trailer markt. De investering zal met name de verdere groeiplannen buiten Europa helpen te realiseren.

Cargo Floor, opgericht in 1993, ontwikkelt en produceert voornamelijk innovatieve horizontale laad-lossystemen voor open-top trailers “Moving Floors”, een markt waarin het bedrijf wereldwijd een absoluut leidende positie bezit. De applicatie laat toe op een zeer efficiënte wijze bulkgoederen in hoog volume te vervoeren, in eindmarkten zoals agribulk, waste & recycling en energy & industrial. De Moving Floor speelt in op duurzaamheid, omdat het naast efficiënt hoog-volume bulk transport ook goed geschikt is om packaged goods te vervoeren en hierdoor maximale flexibiliteit biedt (“no-empty-mileage”) – in tegenstelling tot andere bulk laad-lossystemen in deze markt. Vanuit het hoofdkantoor in Coevorden worden de Moving Floors geproduceerd en over de hele wereld verscheept naar trailer bouwers.

Frans de Raad (CEO) en Niek Mater (CTO), die het bedrijf hebben uitgebouwd tot de meest toonaangevende speler in hun niche, zullen actief blijven in hun rol. Naast Smile Invest zal ook één van haar investeerders in het fonds, de familie Essers, de familie achter de gelijknamige Vlaamse logistieke dienstverlener, via hun family office EFO toetreden als minderheidsaandeelhouder.

Frans de Raad, CEO bij Cargo Floor: “De komst van Smile Invest en Essers Family Office als nieuwe investeerders markeert de start van de volgende fase van Cargo Floor. Smile Invest brengt veel ervaring op het vlak van internationalisering, terwijl Essers Family Office een wereldwijd netwerk heeft in de logistieke sector. In de afgelopen jaren is Cargo Floor uitgegroeid tot de absolute marktleider in Europa. In dit nieuwe hoofdstuk waarin kwaliteit en verdere expansie voorop staan, denken wij dat Smile Invest, met zijn ondernemersnetwerk en mentaliteit van grote waarde zal zijn voor ons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.