Fernand Huts volgt zijn klanten naar Frankrijk

Fernand Huts geeft in een interview met De Standaard dat hij een al geplande investering in Antwerpen schrapt. Het gaat om een uitbreiding binnen zijn bedrijf Logisport, de logistieke tak van Katoen Natie. Op dit moment werken daar 800 mensen, maar de investering zou dit aantal met enkele honderden werknemers uitbreiden.

Dat die uitbreiding nu niet doorgaat is geen complete verrassing. Huts heeft al langer problemen met de regering, vakbonden en de sociale inspectie. Dat komt vooral omdat hij binnen Logisport bedienden tewerk stelt in plaats van dokwerkers. Daarmee gaat hij in tegen de wet Major.

Hoewel de terreinen voor de uitbreiding al klaarliggen inclusief de bouwvergunningen, gaat Huts nu kiezen voor Gent, het Albertkanaal en Frankrijk. Huts laat ook weten dat bestaande investeringen in Antwerpen afgewerkt zullen worden, maar dat er geen nieuwe meer zullen opgestart worden. Hij voegt er ook aan toe dat ook zijn bestaande activiteiten in Antwerpen herzien zullen worden als hem het werken onmogelijk wordt gemaakt.

Bron: de Standaard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.