Flexport en Shopify lanceren app om wereldwijde handel makkelijker te maken

Flexport en Shopify lanceren app om wereldwijde handel makkelijker te maken

Flexport, het platform voor wereldwijde logistiek, lanceert de Flexport App op Shopify. Dit is een geïntegreerde alles-in-één-oplossing waarmee het midden- en kleinbedrijf (mkb) internationaal verder kan groeien. De app is de eerste stap in de samenwerking van Flexport met Shopify om het mkb te voorzien van de technologie en tools die ze nodig hebben om hun producten en diensten internationaal beschikbaar te stellen.

De Flexport App is beschikbaar in de Shopify App Store en stelt miljoenen winkeliers in staat om producten te offreren, boeken, volgen en verzenden naar de VS. Uitbreiding naar andere internationale bestemmingen volgt later dit jaar. Verkopers kunnen hun productaanbod naadloos integreren vanuit hun Shopify-winkel, hebben inzage in de varende voorraad op SKU-niveau en de keuze voor een passende zeevracht oplossing – inclusief Less-than-Container-Load (LCL) en Full-Container-Load (FCL). Bovendien zijn ook opties tot douane-inklaringen en het verzekeren van de vracht beschikbaar. Klanten krijgen daarnaast toegang tot real-time kostenramingen, rapportages en analyses om veel voorkomende logistieke problemen te vermijden.

“Shopify en Flexport delen dezelfde visie wanneer het aankomt op het doorbreken van wereldwijde supply chain obstakels voor allerlei soorten bedrijven, groot of klein. Met de integratie van de Flexport App met Shopify en de Shopify Fulfillment Network-app kan elke winkelier zijn supply chain verbinden met Shopify Promise zonder dat daar enige supply chain-expertise voor nodig is”, aldus Aaron Brown, CEO van Shopify Logistics.

De combinatie van Shopify’s retailplatform met Flexports logistieke expertise en technologie vereenvoudigt end-to-end supply chain management. Shopify werd een strategische investeerder via de Series E-financieringsronde van Flexport in 2022. Als onderdeel van de investering zijn Shopify en Flexport een strategische relatie en gedeelde visie aangegaan om een verenigd supply chain-netwerk te bouwen voor Shopify-gebruikers, vanaf de fabriek tot aan de voordeur van de klant. Momenteel levert Flexport technologie en vrachtdiensten aan duizenden snelgroeiende bedrijven over de hele wereld, waaronder Blokker, Fairphone en Ganni.  In december benoemde Flexport Parisa Sadrzadeh tot Senior Vice President of SMB (Small and Midsize Business) Product and Technology om de nieuwe afdeling te leiden. Daarnaast zal zij Flexports inzet om mkb-gerichte logistieke technologie en producten te ontwikkelen verder versterken.

“Logistieke dienstverleners hebben het mkb tot dusver niet de aandacht gegeven die het verdient. We zijn enthousiast om onze samenwerking met Shopify te versterken zodat kleine en middelgrote bedrijven gebruik kunnen maken van de logistieke infrastructuur, expertise en technologie die normaal gesproken is voorbehouden aan bedrijven met meer ervaring en middelen”, zegt Parisa Sadrzadeh, Flexport Senior Vice President van SMB Product en Technologie. “De Flexport App op Shopify geeft winkeliers eenvoudige toegang tot logistieke oplossingen – dit is een belangrijke stap vooruit in onze ambities om het mkb wereldwijd te laten groeien.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.