Lufthansa boekt weer winst dankzij cargo

Brussels Airport

Op vrijdag maakte CEO Carsten Spohr bekend dat de Duitse luchtvaartgroep Lufthansa, waar Brussels Airlines deel van uitmaakt, weer winst maakt. “Lufthansa is terug”, aldus Spohr bij de presentatie van de jaarcijfers.

De gehele groep, bestaande uit maatschappijen als Lufthansa, Brussels Airlines, Swiss, Austrian Airlines en Eurowings, zag het aantal passagiers meer dan verdubbelen in vergelijking met 2021, tot 102 miljoen. De omzet was bijna verdubbeld tot 33 miljard euro, mede dankzij de recordresultaten van Lufthansa Cargo en Lufthansa Technik, die verantwoordelijk zijn voor vracht en onderhoud.

De Lufthansa-groep voldeed aan de drie keer verhoogde eigen prognose met een aangepaste operationele winst (adjusted ebit) van 1,5 miljard euro (tegen -1,7 miljard in 2021). De operationele winst of ebit bedroeg 1,2 miljard euro. Na een verlies van bijna 2,2 miljard in 2021, boekte de groep een nettowinst van 791 miljoen euro. Spohr verwacht dat de aangepaste ebit dit jaar verder zal verbeteren. Spohr verwacht dat de vraag naar vliegtickets dit jaar sterk zal blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.