Genk Green Logistics sluit overeenkomsten met Nippon Express en Eddie Stobart

Genk Green Logistics

Genk Green Logistics sluit een vijfjarige huurovereenkomst met logistieke dienstverlener Nippon Express Belgium. Het gaat om een nog te bouwen warehouse van in
totaal 21.000 m² inclusief kantoorruimte. Daarenboven sluit ook Eddie Stobart Europe een huurovereenkomst voor een nog te bouwen warehouse van 20.000m². Deze overeenkomst breidt de vorige uit waar toen voor ruim 25.000 m² gehuurd werd.

Met de komst van Nippon Express Belgium trekt Genk Green Logistics naast Eddie Stobart Europe, P&O Ferry Masters en Neovia Logistics, een vierde logistieke speler aan op Logistics Valley Flanders waar in totaal 250.000 m² aan duurzame logistieke gebouwen worden ontwikkeld.

Nippon Express, één van ‘s werelds toonaangevende logistieke bedrijven met meer dan 732 vestigingen, zal in Genk zijn vierde logistieke vestiging in België, naast Machelen, Luik en Mechelen openen. De oplevering van unit 8 voor Nippon Express Belgium (in totaal worden er 21 units gebouwd tussen 8.000 m² en 20.000 m² in drie blokken), is gepland voor begin tweede kwartaal 2022. Het bouwproject wordt gerealiseerd door MG Real Estate, die als partner van Group Machiels en Intervest Offices & Warehouses instaat voor de realisatie van het logistiek en semi-industrieel complex van in totaal 250.000 m².

Eddie Stobart Europe zal in het Galaxy blok na oplevering, ook voorzien begin tweede kwartaal 2022, unit 3 en unit 4, die aansluiten op de reeds gehuurde units, in gebruik nemen. Met deze overeenkomst verruimt Eddie Stobart Europe zijn aanwezigheid op de site van Genk Green Logistics tot 45.000 m² en heeft het ondertussen ook zijn Europees hoofdkwartier op de site gevestigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.