Gerald Sundermann (Coca Cola) wint de Optifuel Challenge 2019

Gerald Sundermann (Coca Cola) wint de Optifuel Challenge 2019

Meer dan 100 chauffeurs namen deel aan de Renault Trucks Optifuel Challenge 2019. Dit evenement, waarbij chauffeurs zo zuinig mogelijk met een Renault Trucks T een van te voren vastgesteld parcours moesten rijden, was bedoeld om de zuinigste chauffeur van 2019 te ontdekken. Het event dat al zijn vijfde editie toe is, vond plaats in Luxemburg van 13 tem 15 juni bij Stoll Trucks te Leudelange en in België van 20 tem 23 juni aan de Brabanthallen in Leuven. De 10 zuinigste chauffeurs krijgen een VIP-arrangement op de Truck Race in Zolder in september en de winnaars van België en Luxemburg mogen ook naar de internationale finale in Lyon, waar ze het moeten opnemen tegen de winnaars van de 26 andere deelnemende landen. In Lyon valt er een nagelnieuwe Renault Trucks T High te winnen!

De wedstrijd

Er werd in de wedstrijd niet alleen gekeken naar brandstofverbruik, maar ook naar efficiëntie (gemiddelde snelheid, gemiddeld remverbruik, uitrol tijd en cruise control tijd), veilig weggedrag, anticipatie en correct gebruik van het voertuig. Om te bepalen welke chauffeur het parcours het beste heeft afgelegd, werd gebruik gemaakt van Optifleet. Deze management tool kan

een enorme hoeveelheid data uit het voertuig halen, waardoor de trajecten van de deelnemers eenvoudig met elkaar kunnen worden vergeleken. Na een spannende wedstrijd in beide landen kennen we nu de winnaars.

Michael Schmitt, chauffeur van het transportbrdrijf Di Edigio,mag zich na een spannende strijd terecht de zuinigste chauffeur van Luxemburg noemen.

De zuinigste chauffeur van België is opnieuw Gerald Sundermann van Coca Cola Enterprises Belgium geworden. Hij wist het uitdagende parcours in Leuven als beste af te leggen. Gerald is geen onbekende in deze wedstrijd, hij behaalde immers in de vorige editie in 2017 een knappe tweede plaats en wist de edities van 2013 en 2015 al te winnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.