Medi-Market Group gaat in zee met Manhattan Associates voor optimalisatie warehouseactiviteiten

Medi-Market Group gaat in zee met Manhattan Associates voor optimalisatie warehouseactiviteiten

Het Belgische parafarmaciebedrijf Medi-Market Group heeft Manhattan Active® SCALE gekozen ter ondersteuning van zijn distributieactiviteiten. Manhattan’s cloudgebaseerde oplossing stelt Medi-Market in staat om de productiviteit van het distributiecentrum te verbeteren en de arbeidskosten te verlagen. Dit geeft hen de flexibiliteit om zich te concentreren op het uitbreiden van hun marktbereik alsook de betaalbaarheid van farmaceutische producten aanzienlijk te verbeteren.

Medi-Market, opgericht in 2014, wordt met hun concurrerende lage prijzen beschouwd als een distruptor in de Belgische farmaceutische en parafarmaceutische branche. In slechts vijf jaar tijd is het bedrijf gegroeid tot 32 parafarmacieën, 17 apotheken en 4 schoonheidssalons. In 2019 wil Medi-Market meer dan 15 winkels openen en daarnaast zijn e-commerceactiviteiten aanzienlijk uitbreiden.

Medi-Market zal Manhattan Active SCALE inzetten in het 4000 m² Belgische distributiecentrum in Nijvel. Manhattan’s pickingmethodologieën zullen retail replenishment en online orderverwerking versnellen. Daarnaast zorgen de geoptimaliseerde put-away en het herbevoorraden van pickinglocaties ervoor dat de belangrijkste taken in het magazijn worden gestroomlijnd.  SCALE’s geavanceerde voorraadbeheertools bieden Medi-Market eveneens nauwkeurig en realtime inzicht in de voorraad.

Volgens Peter Bos, CIO en supply chain director bij Medi-Market Group: “Manhattan Active SCALE is een technologie die onze plannen voor toekomstige groei in onze winkels en online mogelijk maakt. Om deze steile groeicurve te ondersteunen, kozen we voor de WMS-technologie van Manhattan om ons maximale flexibiliteit en schaalbaarheid te geven, zodat we nog verder kunnen gaan in het bieden van betaalbare medische zorg aan iedereen”.

“Medi-Market investeert in innovatieve oplossingen die hen zullen helpen om hun groei in België en de nabijgelegen landen te versnellen”, aldus Pieter Van den Broecke, managing director Benelux en Duitsland bij Manhattan Associates. “Onze eenvoudig te implementeren, cloudgebaseerde oplossing minimaliseert het gebruik van Medi-Market’s IT-resources en zorgt voor een snellere implementatie en ROI. We zijn blij om te zien dat Manhattan Active SCALE wordt gebruikt om een optimale klantenservice te leveren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.