GIMV investeert in Intelligent Transport Systems

GIMV investeert in Intelligent Transport Systems

Gimv heeft een belang van 25 procent genomen in ARS T&TT, een belangrijke speler in de Nederlandse markt op het gebied van Intelligent Transport Systems (ITS). De overige aandelen blijven in handen van CEO en oprichter Jan Linssen. Beide aandeelhouders zullen zich samen volledig richten op groei en het benutten van de know-how van de onderneming voor verdere internationale expansie. Er worden geen verdere financiële details over deze transactie bekendgemaakt.

ARS T&TT (www.ars.nl) werd in 1998 opgericht door Jan Linssen. Het bedrijf ging reeds in 2000 van start met activiteiten in India en was daardoor een pionier in zijn vakgebied. ARS T&TT ontwerpt, ontwikkelt, implementeert, exploiteert en onderhoudt Intelligent Transport Systems (ITS). Deze geïntegreerde oplossingen houden onder meer verkeersmonitoring, verkeersmanagement en tolheffing in. Dankzij zijn know-how en focus op groei kon het bedrijf contracten in de wacht slepen voor Nationale Databank Wegverkeersgegevens (NDW), Nederlandse Spoorwegen (NS), Rijkswaterstaat, Trafikverket (Zweden) en Bharat Petroleum Corporation Limited (BPCL), één van de drie grootste oliemaatschappijen in India.

Verwacht wordt dat de ITS-markt wereldwijd meer dan 10% per jaar zal groeien. Sterke onderliggende langetermijntrends hiervoor zijn onder meer de toenemende mobiliteit, de noodzaak van een daling van de filekosten en de uitstoot van broeikasgassen, het verhogen van de
verkeersveiligheid en de kostenefficiëntie van ITS-oplossingen ten opzichte van nieuwe infrastructuur.

In het hoofdkantoor van ARS T&TT in Den Haag (Nederland) werken in totaal 160 FTEs. Daarnaast beschikt het bedrijf over een solide basis voor groei in Azië via zijn kantoor in Trivandrum (India). Voor 2012 verwacht de onderneming een omzet van ongeveer 24 miljoen EUR. Het doel is om in de komende vijf jaar de omvang van de onderneming te verdubbelen, zowel wat omzet als cashflow betreft.

Jan Linssen, CEO van ARS T&TT: “De samenwerking met Gimv was een bewuste keuze. De deskundigheid en het internationale netwerk van Gimv en het feit dat het meteen klikte met het team, waren doorslaggevend bij onze keuze. Ik kijk er naar uit om samen met hen onze internationale expansie voort te zetten.”

Sander van Vreumingen, Executive Investment Manager Buyouts & Growth Netherlands bij Gimv: “We volgen de ITS-sector al geruime tijd en waren onder de indruk van de ondernemingszin en ervaring van het managementteam, van hun diepgaande ITS-kennis en hun trackrecord bij het
winnen van contracten. Bovendien zijn we enthousiast over het potentieel van de onderneming om voordeel te halen uit de verwachte groei in Europa en Azië. De samenwerking met ARS T&TT sluit bijzonder goed aan bij de investeringsfilosofie van Gimv en we kijken er naar uit de internationale groei te versnellen in een partnership met het managementteam.”

Persmededeling GIMV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.