H. Essers investeert in chemie-opslag bij North Sea Port

H. Essers investeert in chemie-opslag bij North Sea Port
Op woensdag 26 september opende de logistieke dienstverlener H.Essers in North Sea Port een gloednieuw distributriecentrum. Het magazijn voor de opslag van chemische producten is gevestigd aan het Kluizendok in Gent.

In een eerste fase wordt er voor twee chemiespelers een totaal van 25.000 m² opslagfaciliteiten ontwikkeld. Op termijn biedt het terrein minstens 75.000 m² opslagruimte. Klanten zijn onder meer internationale chemiebedrijven zoals de chemiereus Eastman en de Amerikaanse oliemaatschappij Chevron. De investering bedraagt 12,5 miljoen euro en verschaft in eerste instantie aan 40 mensen werk.

Multimodale ontsluiting via Kluizendok

H.Essers zet met deze investering verder in op zijn chemiesegment. “We waren al actief in Gent met logistieke diensten bij onze klanten,” legt Gert Bervoets, CEO van H.Essers, uit. “Gezien onze toenemende activiteiten kon een eigen terrein niet uitblijven. De geschikte locatie vonden we in Gent. Ze is niet alleen geschikt voor het opzetten en uitbouwen van ‘warehousing’ en oplossingen met een toegevoegde waarde, maar biedt ook voldoende mogelijkheden tot verdere uitbreiding in de toekomst. Het Kluizendok past dankzij zijn multimodale ontsluiting via de weg, het spoor en het water volledig in deze strategie.”

Bron: North Sea Port

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.