Haven Antwerpen investeert in India

Haven Antwerpen investeert in India
De Antwerpse haven laat weten dat ze een vergaande samenwerking gaat opzetten met Essar Ports Limited (EPL). EPL is de tweede grootste private havenoperator van India. De samenwerking wordt opgezet via Port of Antwerp International (PAI) een dochteronderneming van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen. Naast de samenwerking zal PAI ook 25 miljoen euro kapitaal investeren in EPL.

Een aantal belangrijke domeinen in de samenwerking omvatten havenplanning, productiviteitsverhoging, kwaliteitsverbetering en training en consultancy. Ook komt er een optimalisatie van de verbindingen met het Indiase binnenland.

De samenwerking zal de aanwezigheid van de Antwerpse haven in India drastisch verhogen. EPL zal op twee locaties investeren in bijkomende havencapaciteit. De haven van Antwerpen zal deze uitbreiding ondersteunen met haar expertise.

De investering van Port of Antwerp International zal gedeeltelijk komen van eigen vermogen, maar ook deels door de GIMV (Gewestelijke InvesteringsMaatschappij voor Vlaanderen) voorzien worden. PAI wordt hiermee mede-eigenaar van EPL.

Bron: persmededeling haven Antwerpen 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.