Havenbedrijf Antwerpen wil de afhandeling van goederenstromen optimaliseren

Havenbedrijf Antwerpen wil de afhandeling van goederenstromen optimaliseren

De haven van Antwerpen behoort tot de kopgroep van de Europese zeehavens en wil deze positie blijvend verder versterken. De vlotte en betrouwbare afhandeling van (administratieve) formaliteiten en controles vormt hierbij een belangrijk aspect. Alle goederen die via de haven worden in- of uitgevoerd komen hiermee immers in aanraking. Denk hierbij o.m. aan de douaneformaliteiten, maar bijvoorbeeld ook aan de controles op voedselveiligheid. De wijze waarop deze worden ingericht, kunnen rechtstreeks een invloed hebben op de kosten en de betrouwbaarheid van de logistieke ketens. De afdeling ‘Trade Facilitation’ van het Havenbedrijf Antwerpen heeft als kerntaak om deze betrouwbare afhandeling van goederenstromen te verzekeren. Trade Facilitation analyseert bestaande procedures en stelt verbeteringen voor (o.m. door verdere automatisering en digitalisering). Constant vernieuwen is een uitdaging! Nieuwe mogelijkheden moeten gedetecteerd en tijdig omgezet worden in competitieve procedures. De logistieke verwachtingen van de verladers vormen het uitgangspunt, uiteraard met respect voor het wettelijke kader.

Tevens informeert de afdeling ‘Trade Facilitation’ internationale bedrijven over de verschillende mogelijkheden m.b.t. (douane)formaliteiten en ondersteunt deze bedrijven in hun contacten met de desbetreffende overheden. Waar nodig biedt ‘Trade Facilitation’ ook ondersteuning bij het uitwerken van tailor made oplossingen voor specifieke goederenstromen. Hiermee draagt ‘Trade Facilitation’ bij aan het versterken van het aanbod van de haven van Antwerpen en aan de positionering als supply chain partner voor importerende en exporterende bedrijven.

Om de uitdagingen op dit gebied blijvend te kunnen ombuigen in opportuniteiten is het Havenbedrijf Antwerpen nog op zoek naar enkele nieuwe medewerkers voor deze afdeling.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.