Henry Puhl wordt de nieuwe CEO van TGW Logistics

Henry Puhl wordt de nieuwe CEO van TGW Logistics

De raad van bestuur van TGW Future Private Foundation, de enige eigenaar van TGW Logistics, is verheugd om de benoeming van dr. Henry Puhl als de nieuwe Chief Executive Officer aan te kondigen. Puhl zal vanaf februari 2024 de functie van CEO overnemen van Harald Schröpf, die de afgelopen zes jaar CEO was van TGW Logistics en een belangrijke rol heeft gespeeld in de groei en het succes van het bedrijf.

De zoektocht naar een nieuwe CEO was een intensief proces. Het track record en de leiderschapservaring in de automatiseringsindustrie van Henry Puhl – meest recentelijk als CTO van de KION Group – evenals zijn sterke identificatie met de waarden van het bedrijf, onderscheidden zich. Deze kwaliteiten maakten hem de ideale keuze om TGW Logistics de volgende fase in te leiden.

De TGW Future Private Foundation, eigenaar van TGW Logistics, is verantwoordelijk voor de selectie van de nieuwe CEO. Martin Krauss, voorzitter van de raad van bestuur van TGW Future Private Foundation, zegt over de selectie:

„Met Henry Puhl hebben we een zeer gekwalificeerde en empathische leider kunnen aanwerven die een diep begrip heeft van de industrie en een indrukwekkend track record. Zijn competentie en de hoge mate van identificatie met de filosofie van onze stichting “Focus op mensen – leren en groeien” getuigen van de juiste mix van hart en geest. Deze kwaliteiten, samen met zijn sterke klantgerichtheid, maken Henry Puhl de ideale leider voor TGW Logistics en we kijken uit naar de samenwerking.”

Naast zijn ervaring als CTO van de KION Group heeft Henry Puhl internationale ervaring in industriële technologie en automatisering en heeft hij een uitgebreide kennis van de gehele waardeketen. Hij is een charismatische leider met een diep begrip van het klantenperspectief, brede technische kennis en veel ervaring met transformatie. De professionele carrière van de 52-jarige omvat bekende wereldwijde bedrijven zoals de CLAAS Group en John Deere (Deere & Company).

„De intralogistieke sector kijkt uit naar een zeer positieve groeimarkt. TGW Logistics beschikt over state-of-the-art technologie en unieke knowhow, heeft al een zeer goede zakelijke basis in Europa en heeft veel potentieel om zich sterker te positioneren in de VS. We zullen de al begonnen transformatie in het bedrijf gebruiken om TGW Logistics naar de top van internationale spelers te tillen en optimaal gebruik te maken van marktpotentieel”, voegt Puhl toe.

TGW Future Private Foundation is ervan overtuigd dat TGW Logistics zijn wereldwijde positie in intralogistiek en logistieke automatisering onder leiding van Puhl zal versterken, en kijkt uit naar een veelbelovende toekomst.

Aftredend CEO Harald Schröpf, die een cruciale rol heeft gespeeld in het vrijmaken van de weg voor het huidige TGW Logistics, gaat in 2024 met pensioen. Zijn toewijding aan TGW Logistics en zijn succesvolle werk worden diep gewaardeerd. Hij zal een cruciale rol spelen bij de voorbereiding op en het waarborgen van een soepele overgang in de komende maanden. Om dit te verzekeren, zal hij na 1 februari nog beschikbaar blijven als adviseur van het bedrijf.

Posted in ,

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in België. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Online Sales, Media en uiteraard Logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.