Jungheinrich krijgt derde platinum certificaat voor duurzaamheid op rij

Jungheinrich - platinum certificaat voor verantwoord ondernemen

Het internationale CSR-ratingagentschap EcoVadis heeft Jungheinrich voor de derde keer op rij bekroond met een platinum certificaat voor verantwoord ondernemen. EcoVadis waardeert zodoende het uitstekende engagement van Jungheinrich op het gebied van milieu, arbeids- en mensenrechten, ethiek en duurzame inkoop. Met de platinum certificering bevestigt EcoVadis nog steeds dat Jungheinrich tot de top 1% van de meest duurzame bedrijven wereldwijd behoort.

“Jungheinrich draagt bij aan duurzame waarde. Wij streven ernaar om economisch succes te combineren met ecologische en sociale verantwoordelijkheid. Dat we daarin slagen, bewijst de nieuwe platinum certificering door EcoVadis. Voor ons is het een bevestiging en tegelijkertijd een verplichting om ons engagement in de toekomst te blijven stimuleren en uitbreiden als onderdeel van onze Strategie 2025+. Duurzaamheid is en blijft de basis van de activiteiten van ons concern,” zegt Dr. Lars Brzoska, Voorzitter van de Raad van bestuur van Jungheinrich AG.

Voortrekker op het vlak van milieubescherming en mensenrechten

Dit jaar benadrukte EcoVadis in het bijzonder de “uitmuntende” prestaties van Jungheinrich op het gebied van milieubescherming. Hier behaalde de onderneming de maximumscore, onder andere door zijn effectieve maatregelen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en door spaarzaam om te gaan met waardevolle hulpbronnen. Jungheinrich heeft zich duidelijk gebonden aan de doelstelling van 1,5 graad en streeft tegen 2030 naar een CO2-neutrale bedrijfsvoering op alle locaties en in alle fabrieken wereldwijd. Sinds 2021 gebruiken alle Jungheinrich vestigingen in Duitsland, inclusief de zes Duitse fabrieken, uitsluitend groene stroom.

Sindsdien heeft het Jungheinrich concern wereldwijd de omschakeling naar hernieuwbare energiebronnen verder versneld. Ondertussen zijn 21 landen al volledig overgeschakeld op groene stroom. Een belangrijke factor hierbij is de opwekking van eigen zonne-energie. Daarom blijft het bedrijf vaart zetten achter het uitrusten van zijn locaties met fotovoltaïsche systemen.

Onlangs nog werd het parkeerterrein van het Jungheinrich hoofdkantoor in Hamburg (Duitsland) overdekt met een zonnecarport van 1.100 vierkante meter. Bovendien bespaart Jungheinrich hulpbronnen dankzij de industriële revisie van gebruikte heftrucks. Tot 99% van de grondstoffen die in de heftrucks worden gebruikt, worden hergebruikt of gerecycled. Vergeleken met nieuwe productie bespaart het bedrijf zo tot 80% CO2.

Bovendien levert Jungheinrich grote inspanningen om de naleving van mensenrechten in de hele value chain worden nageleefd. De onderneming heeft daartoe het bestaande managementsysteem van duurzame inkoop uitgebreid zodat het op bijzondere manier rekening houdt met mensenrechten. Om de interne processen aan te scherpen die de specifieke verantwoordelijkheid op het vlak van mensenrechten garanderen, heeft Jungheinrich een adequaat risicobeheer geïmplementeerd en naast een mensenrechtenfunctionaris extra bevoegdheden vastgelegd zoals de Human Rights Council en mensenrechtenexperts binnen het concern. Regelmatig worden er risicoanalyses uitgevoerd om potentiële mensenrechtenschendingen in een vroeg stadium te identificeren, beoordelen en voorkomen.

De huidige platinum certificering door EcoVadis is na 2021 en 2022 al de derde toponderscheiding op rij voor Jungheinrich. Daarvoor kreeg Jungheinrich zowel in 2019 als in 2020 een gouden certificaat. EcoVadis wordt beschouwd als een van de toonaangevende instellingen wereldwijd voor het beoordelen van verantwoord ondernemen. Slechts de meest duurzame 1% van alle beoordeelde bedrijven ontvangen een platinum certificaat van EcoVadis. In totaal analyseert EcoVadis het duurzaamheidsmanagement van meer dan 100.000 bedrijven wereldwijd op het gebied van milieu, arbeids- en mensenrechten, ethiek en duurzame inkoop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.