Heylen sleept megadeal in de wacht voor logistieke site in North Sea Port

Heylen Warehouses
Heylen Warehouses heeft een grote klant gevonden voor zijn Ghent Logistic Campus op het bedrijventerrein Rieme-Noord in North Sea Port. AGP eGlass, een producent van hoogtechnologisch glas voor de autoindustrie, huurt er 70.000 m² aan magazijnruimte.

Heylen Warehouses vierde in april van dit jaar de start van de laatste fase in de bouw van zijn Ghent Logistic Campus. Die biedt binnenkort in totaal 150.000 m² aan distributie- en opslagmagazijnen die voldoen aan de hoogste normen op het stuk van duurzaamheid en innovatie. Intussen zijn al drie klanten actief op de campus, die in de herfst volledig opgeleverd zal zijn. Nog voor die deadline weet de logistiek vastgoedontwikkelaar zich al verzekerd van een bijkomende klant voor maar liefst 70.000 m² – goed voor bijna de helft van de totale beschikbare oppervlakte op de site in Rieme-Noord.

Wereldspeler van gespecialiseerde glastoepassingen voor voertuigen

De nieuwkomer is AGP eGlass. AGP is een wereldspeler op het vlak van gespecialiseerde glastoepassingen voor voertuigen. Na de overname van sectorgenoot Soliver in 2018 heeft de groep ook een stevige voet aan de grond in België. Het wereldwijde hoofdkantoor van AGP is sinds begin dit jaar in Gent gevestigd. De divisie eGlass zag het levenslicht in 2015 en legt zich specifiek toe op innovatieve en slimme oplossingen voor elektrische en autonome wagens. Ze telt intussen meer dan twintig klanten in de automotive sector.

Sterke logistiek

Om de groei in die markt bij te houden en de expansie in Europa te ondersteunen is ook een stevige logistieke organisatie nodig. Met zijn intrek in de Ghent Logistics Campus in North Sea Port gaat AGP die uitdaging aan.

Naast ruimte voor distributie, opslag en lichte assemblageactiviteiten biedt de site van Heylen Warehouses een strategische locatie en een uitstekende uitvalsbasis naar markten als Duitsland, Frankrijk en Nederland. Daar komt de onmiddellijke nabijheid van multimodale hubs op een kruispunt van wegen, spoor en waterwegen naar het Europese achterland nog bovenop.

Groeipool

Het nieuwe contract laat nog maar eens zien hoe groot de aantrekkingskracht van North Sea Port voor logistieke projecten geworden is. De voorbije jaren kondigden tal van grote spelers in logistiek en vastgoed de bouw van nieuwe, vaak grootschalige logistieke platformen aan.

Het vertaalt zich niet alleen in duizenden vierkante meters magazijnen en toegenomen goederenstromen, maar ook in vele honderden nieuwe jobs. Voldoende reden voor North Sea Port om te blijven inzetten op logistieke activiteiten met toegevoegde waarde, distributie en opslagmagazijnen.

Copyright foto: Heylen Warehouses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.