Interreg Vlaanderen-Nederland cofinanciert LogistiekLerenZonderGrenzen

Interreg Vlaanderen-Nederland cofinanciert LogistiekLerenZonderGrenzen

Interreg Vlaanderen-Nederland is een programma van de Europese Unie, gericht op de samenwerking aan de Vlaams-Nederlandse grens. Het cofinanciert LogistiekLerenZonderGrenzen.

De logistieke sector is een speerpuntsector voor de Limburgse economie, zowel aan Vlaamse als aan Nederlandse zijde. Door de centrale ligging en multimodale ontsluiting behoort de grensregio tot de top 10 van logistieke hotspots in West-Europa. Deze positie wil Limburg ook in de toekomst behouden, mede door logistieke activiteiten met hoge toegevoegde waarde te blijven aantrekken.

Naast de groei is er ook de stijgende vraag naar hoger gekwalificeerd logistiek personeel. Mede door de voortschrijdende digitalisering en robotisering dreigen daar nu al tekorten te ontstaan aan personeel op bachelor niveau met de juiste kennis en competenties om de nieuwste technologieën te helpen implementeren en aansturen.

Het Interreg project ’LogistiekLerenZonderGrenzen’ zet in op de ontwikkeling van een innovatief grensoverschrijdend opleidingsprogramma waarin ‘online onderwijs’ wordt gecombineerd met praktijkopleidingsmodules. Zowel studenten, werkenden, zij-instromers als docenten middelbaar onderwijs kunnen deelnemen aan virtual classrooms, webinars, college tours, student challenges en bedrijfsstages. Deze opleidingsmodules worden in nauwe samenwerking met kleine en middelgrote bedrijven uit de logistieke sector ontwikkeld. Het project wil op deze manier het groeiende tekort aan hoogopgeleide logistieke medewerkers in de grensregio aanpakken.

Na afloop van dit driejarige project zullen de ontwikkelde opleidingsmodules duurzaam ingebed worden in de reguliere onderwijsprogramma’s van Hogeschool PXL in Hasselt en Fontys Hogescholen in Venlo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.