Jungheinrich automatiseert de logistieke vestigingvan Sartorius Stedim Biotech in Frankrijk

Jungheinrich - Sartorius Stedim Biotech

Jungheinrich levert een totaaloplossing voor de automatisering van de logistieke vestiging van Sartorius Stedim Biotech in Frankrijk. Sartorius Stedim Biotech is een toonaangevende partner in de biofarmaceutische industrie. De bouwwerken zullen dit jaar starten. Met de nieuwe Jungheinrich oplossing ontwikkelt Sartorius zijn intralogistiek verder en verhoogt tegelijkertijd zijn efficiëntie, flexibiliteit en productiviteit.

De nieuwe logistieke faciliteit, die begin 2025 moet worden geopend, omvat meerdere Jungheinrich oplossingen. De opslag vindt plaats in een hoogbouwmagazijn voor palletten dat door drie geautomatiseerde smallegangentrucks EKX 516ka wordt bediend, in een miniload magazijn, en een netwerk van transport voor palletten- of containertechnologiesystemen. Er wordt ook een buffermagazijn gebouwd met orderpickstations volgens het principe Goods-to-Person. De verbinding met de productiezone wordt geautomatiseerd via Mobile Robots EKS 215a. Bovendien zal de volledige faciliteit aangestuurd door het Jungheinrich Warehouse Control System.

”We zijn er trots op dat we Sartorius Stedim Biotech een totaaloplossing kunnen bieden die aan de ambities van het bedrijf voldoet. Het beleveren van een productielijn en het waarborgen van de kwaliteit is een grote uitdaging, vooral in de farmaceutische industrie. Om deze reden is een betrouwbare, schaalbare en flexibele geautomatiseerde installatie zo belangrijk”, legt Sylvia Monteagudo, Sales and Business Development Manager, Automated Systems, bij Jungheinrich Frankrijk uit.

”Met deze nieuwe vestiging kunnen we onze logistieke processen optimaliseren, de omlooptijden verkorten en onze magazijncapaciteit vergroten. Dankzij de automatisering van onze locatie zullen we sneller kunnen reageren op de groeiende vraag van de markt, ons concurrentievermogen kunnen vergroten en onze klanten een nog betrouwbaardere service aanbieden“, aldus Valentin Curmi, Head of Logistics Projects bij Sartorius Stedim Biotech Frankrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.