jungheinrich creëert een nieuwe bestuursafdeling voor automatisering

Udo Panenka - Jungheinrich

De Raad van Bestuur van Jungheinrich AG heeft besloten een nieuwe bestuursafdeling ‘Automatisering’ op te richten en Udo Panenka met ingang van 1 april 2024 aan te stellen als daarvoor verantwoordelijk bestuurslid. De benoeming geldt voor een periode van drie jaar. De Raad van Bestuur van Jungheinrich wordt zodoende uitgebreid naar vijf leden.

Udo Panenka zal voortaan verantwoordelijk zijn voor de nieuw opgerichte bestuursafdeling die alle eenheden en middelen zal bundelen met de nadruk op Mobile Robots, Automated Storage & Retrieval Systems (ASRS) en magazijninrichtingen. Jungheinrich heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in automatisering en met name ook via overnames zijn technologische en regionale footprint op het vlak van automatisering aanzienlijk uitgebreid.

Rolf Najork, voorzitter van de Raad van Bestuur van Jungheinrich AG: “Automatisering is van essentieel belang voor Jungheinrich en biedt aanzienlijke mogelijkheden. Met Udo Panenka hebben we er een internationaal ervaren leider bij. Hij is een uitstekende keuze vanwege zijn expertise op het gebied van automatisering, machinebouw, software en digitalisering.”

Dr. Lars Brzoska, voorzitter van het bestuur van Jungheinrich AG: “Ik ben verheugd Udo Panenka te mogen verwelkomen in ons bestuursteam. De mondiale markt voor geautomatiseerde systemen heeft een aanzienlijk volume met bovengemiddelde groeipercentages in alle relevante regio’s. Met zijn ervaring en expertise zal de heer Panenka een belangrijke bijdrage leveren aan het verder versterken van de afdeling automatisering bij Jungheinrich.”

Udo Panenka leidt momenteel de afdeling Industrial Automation van het Canadese bedrijf ATS Corporation. Hij bekleedt deze functie sinds mei 2019. Van 2008 tot 2018 bekleedde hij verschillende managementfuncties binnen de Amerikaanse Danaher Group, eerst bij Kollmorgen en daarna als Director van Esko. Udo Panenka, geboren in 1969 te Aalen (Duitsland), heeft een diploma bedrijfseconomie (BA), is getrouwd en heeft twee kinderen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.