Jungheinrich lanceert nieuwe elektrische heftrucks voor lichte tot middelzware toepassingen

Jungheinrich vorkheftrucks van de EFG-series BB en BC

Wereldwijd lanceert Jungheinrich twee nieuwe series robuuste elektrische vorkheftrucks. Deze nieuwe EFG BB / BC vorkheftrucks zijn voordelige instapmodellen geschikt voor dagelijkse transport- en stapeltaken van 1,6 tot 2 ton.

Dit betekent dat Jungheinrich voortaan, naast zijn bekende krachtige elektrische heftrucks, voor het eerst ook instapmodellen voor lichte tot middelzware toepassingen aan zijn klanten zal aanbieden. De heftrucks overtuigen door hun prestaties, betrouwbaarheid en veiligheid. “Met de twee nieuwe EFG-series BB en BC zijn we erin geslaagd een nieuwe interpretatie van kwaliteit te creëren die overtuigt door functionaliteit, efficiëntie en een gunstige prijs-prestatieverhouding”, aldus Christian Erlach, Chief Sales Officer van Jungheinrich. De vorkheftrucks zijn ontworpen voor gebruik in éénploegendienst (maximum 600 bedrijfsuren per jaar) met de bewezen Jungheinrich kwaliteit. “Met onze nieuwe EFG-series richten we ons bewust op kleine en middelgrote ondernemingen en hun behoeften: lage aankoopkosten, snelle levertijden en een solide basisuitrusting”, zegt Erlach.

Diverse instapmodellen

De vorkheftrucks uit de BB en BC-serie zijn verkrijgbaar in drie- of vierwiel uitvoering en kunnen, met een draagvermogen tot 2 ton, worden gebruikt in de productie, handel, opslag, werkplaatsen of landbouw. De instapmodellen zijn optimaal te gebruiken voor het dagelijks binnen transport- en stapeltaken en kunnen occasioneel buiten gebruikt worden. De eenvoudig manoeuvreerbare driewielheftruck EFG BB 216k is door zijn compacte design bijzonder geschikt voor flexibel transport in bijvoorbeeld krappe magazijnomgevingen. De vierwielheftruck EFG BC is verkrijgbaar in draaglastklassen van 1,6 tot 2,0 ton. De EFG BC 320 vormt dankzij zijn 48V-batterij een voordelig alternatief voor trucks in het 80V-segment. De EFG BB en BC vorkheftrucks zijn verkrijgbaar in een solide basisconfiguratie. De mast en sideshift worden zuiver hydraulisch bediend via mechanische bedieningshendels.

Goede prestaties tegen lage aankoopkosten

De vorkheftrucks van de EFG-series BB en BC worden geproduceerd in de Jungheinrich fabriek in Qingpu (China). Voor de productie van deze heftrucks gelden dezelfde kwaliteitsnormen als voor de performance series van Jungheinrich, die in Duitsland worden vervaardigd. “Onze klanten krijgen met de trucks van de EFG-series BB en BC Jungheinrich kwaliteit voor een gunstige prijs”, zegt Erlach.

De vorkheftrucks van de EFG-series BB en BC zijn standaard uitgerust met natte lamellenremmen. Dankzij hun gesloten constructie hebben de remmen een bijzonder hoge vuilongevoeligheid en garanderen zo een hoge remgevoeligheid bij weinig onderhoud. Tijdens het remproces wordt tot 30% van de energie teruggewonnen en daardoor wordt de nuttige levensduur van de heftrucks per batterijcyclus aanzienlijk verlengd. Een tweemotorige voorwielaandrijving met ZF-transmissie zorgt voor hoge prestaties bij een laag verbruik in elke toepassing.

Doordachte veiligheid en ergonomie

De EFG-series BB en BC zijn standaard uitgerust met het Jungheinrich veiligheidssysteem curveCONTROL, dat afhankelijk van de stuurhoek de rijsnelheid in bochten automatisch vermindert. Dit vermindert het risico op ongevallen in bochten aanzienlijk, vooral bij het werken met zware lasten. Vijf verschillende rijprogramma’s, aangepast aan elke magazijnsituatie, maken een veilige bediening mogelijk. Een gewelfd bestuurdersbeschermdak, compacte mastprofielen en geoptimaliseerde ketting- en slangleiding zorgen voor een optimaal zicht op de lasten.

Bovendien behoort het bewezen Jungheinrich display in 2-inch uitvoering tot de standaarduitrusting. Dit toont de bestuurder informatie over de batterijstatus, de resterende rijtijd en het geselecteerde rijprogramma en voorziet de bestuurder ook van geselecteerde veiligheidsinstructies. De Grammer-stoel MSG 65 maakt deel uit van de Belgische configuraties (configuratie trucks bestemd voor aankoop) om ergonomisch te werken.

Posted in

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in België. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Online Sales, Media en uiteraard Logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.