Kewell versterkt positie in Supply Chain Execution Software markt

Kewill, leverancier van multimodale transport en logistieke software voor supply chain execution, kondigt vandaag de afronding van de overname van Four Soft Ltd. aan. Met de overname neemt Kewill meer dan 500 medewerkers van Four Soft over wat het totaal op 1.100 medewerkers zet, met een wereldwijde omzet van 110 miljoen dollar. Four Soft, met het hoofdkantoor in het Indiase Hyderabad, voegt met deze overname meer dan 400 klanten aan het klantportfolio van Kewill toe waardoor het totaal op 7.500 klanten en honderdduizend gebruikers komt te staan, verspreid over 120 landen. Tot de klanten  behoort tevens de gehele Global Top 10 van Logistics Service Providers.

Four Soft biedt logistieke automatiseringsoplossingen voor logistieke dienstverleners, retail en fabrikanten en versterkt en verbetert met deze overname de mogelijkheden van het Kewill MOVE™-platform. Dit is een compleet en geïntegreerd platform voor het beheer van complexiteit binnen transport, logistiek en handelsprocessen. Het Kewill MOVE-platform helpt organisaties kosten te verlagen, volume- en prijsschommelingen beter te beheren en het biedt beter inzicht in het proces van de logistieke waardenketen. Dit is een groot voordeel voor zowel Kewill- als Four Soft-klanten.

Als onderdeel van de transactie krijgt Kewill de beschikking over één van de belangrijkste software-innovatiecentra in India, dat bestaat uit een team van 300 medewerkers met een grote expertise op het gebied van multimodale transportsoftware. Daarnaast haalt Kewill voordeel uit het J2EE-framework van Four Soft, dat efficiënte code-ontwikkeling mogelijk maakt, waarbij veertig tot zestig procent van de codes automatisch wordt gegenereerd. Deze combinatie verbetert de kwaliteit en ontwikkeling van Kewill’s productportfolio en productiviteit.

Daarnaast vergroot Kewill hiermee zijn geografische aanwezigheid in de markt met een uitbreiding in Denemarken, India en Australië.   “De overname van Four Soft is voor Kewill een strategische zet die meerwaarde biedt voor onze klanten, partners, medewerkers en stakeholders”, aldus Bob Farrell, president en CEO bij Kewill. “We leggen hiermee de basis voor organische groei in de aankomende jaren. We hebben nu de vaardigheden in huis om snel nieuwe applicaties en functionaliteiten te leveren in een markt waarin de behoefte van klanten sterk aan verandering onderhevig zijn.”   “We zijn erg blij dat Kewill in staat is geweest om de twee grootse spelers in de markt op het gebied van multimodale transportsoftware voor supply chain execution bij elkaar te brengen”, zegt Deep Shah, partner bij Francisco Partners. “De combinatie van deze twee organisaties versterkt de leiderschapspositie van Kewill, versnelt de groei en verzekert de mogelijkheden om klanten op de beste service te bieden.”

Kewill maakt onderdeel uit van het portfolio Francisco Partners, een internationale investeringsmaatschappij met een sterke focus op ICT.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.