Kuehne + Nagel breidt Belgische pharma hub uit

Kuehne + Nagel breidt Belgische pharma hub uit

Kuehne + Nagel heeft zijn vergrote pharma distributie centrum in Geel ingehuldigd. Met de uitbreiding is dit DC in Geel één van de grootste in het glabale KN PharmaChain netwerk. Dat zegt al iets in een netwerk met meer dan 220 operations met 600.000m² magazijnruimte.

Door het aanbieden van gestandaardiseerde, betrouwbare en passende end-to-end logistieke oplossingen aan te bieden, zal deze faciliteit een belangrijke rol spelen. Het zal zich richten op klanten die zoeken naar pharma & healthcare supply chain oplossingen om hun eigen strategische groei te kunnen verwezenlijken.

De nieuwe faciliteit in Geel biedt multimodale, temperatuur-gecontroleerde forwarding en warehousing diensten. Het is in overeenstemming met GxP en gecertificeerd.

Tobias Jerschke, Managing Director van Kuehne + Nagel BeLux: “De vergrote pharma hub in Geel is een onlosmakelijk deel van onze strategie om geïntegreerde logistieke diensten te leveren aan onze klanten, en dat in het centrum van één van Europa’s sterkste pharma clusters. Gebruik makend van ons distributienetwerk, garanderen we dat ziekenhuizen, apothekers, dokters en patiënten volledig en op tijd beleverd worden”.

De Geel hub is centraal geplaatst in de nabijheid van de luchthavens van Brussel en Luik en met snelle verbindingen naar de andere 15 Europese KN PharmaChain locaties. De faciliteit omvat een zone van 22.000m² met een uitbreidingsruimte van 10.000m². Het heeft twee koude kamers om variërende temperatuur vereisten aan te kunnen.

Naast de pharma hub in Geel is Kuehne + Nagel ook aan het investeren in een 15.000m² pharma faciliteit bij Brussels cargo airport (BruCargo). Deze hub zal open gaan in de tweede helft van 2020.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.