LEGO opent DC in België

LEGO opent distributiecentrum in België

De LEGO Groep heeft dinsdag officieel zijn nieuwste regionale distributiecentrum in Tessenderlo geopend. De opening markeert een belangrijke mijlpaal in de strategie van het bedrijf om zijn leverings- en distributienetwerk uit te breiden om de langetermijngroei in de markt te ondersteunen.

De vestiging in België zal de omnichannelklanten van het bedrijf in België, Nederland, Luxemburg, Groot-Brittannië, Ierland en Noord-Frankrijk bedienen, evenals de LEGO® Brand Retail Stores. LEGO fabrieken in Nyíregyháza, Hongarije en Kladno, Tsjechië zullen producten leveren aan het centrum, dat zal worden beheerd door Kuehne+Nagel.

Carsten Rasmussen, Chief Operations Officer van de LEGO Groep, zei: “We zijn erg blij met de opening van ons distributiecentrum in België. Door ons leverings- en distributienetwerk uit te breiden, kunnen we de komende jaren aan de vraag van onze klanten blijven voldoen en kunnen miljoenen kinderen spelenderwijs blijven leren. We zijn dankbaar voor de voortdurende samenwerking met Kuehne+Nagel en zijn blij hen aan boord te hebben om de site te beheren.”
 
Gianfranco Sgro, Executive Vice President Contract Logistics bij Kuehne+Nagel zei: “Vandaag vieren we de verlenging van een partnerschap dat al meer dan 12 jaar duurt. Samen met LEGO belichamen we waarden als innovatie, oneindige verbeelding en creatie, voortdurende aandacht voor de klant en de planeet waarop we leven. We zijn vooral trots omdat we vanaf vandaag ons aanbod compleet maken met al onze producten (zee, lucht, weg, B2C en B2B fulfillment centra) om een uitzonderlijke ervaring online en in de winkel te garanderen.”
 

Grotere flexibiliteit om doorlooptijden bij klanten te verkorten en groei mogelijk te maken

Het distributiecentrum is het tweede in het Europese distributienetwerk van het bedrijf, naast een bestaand centrum in Jirny, Tsjechië. Het centrum is uitgerust om tot 44.000 pallets op te slaan en heeft een verwachte doorvoer van ongeveer 32.000 bestellingen per jaar. Het centrum is gevestigd op dezelfde campus als het LEGO.com fulfilment center van het bedrijf, dat zal worden bevoorraad met producten uit het distributiecentrum. Deze verhoogde capaciteit en flexibiliteit zullen in een gemiddelde doorlooptijdverkorting van twee dagen resulteren voor klanten in het toepassingsgebied.

Duurzaam ontworpen site

Het distributiecentrum deelt dezelfde duurzaamheidsbelofte als alle LEGO vestigingen om de absolute wereldwijde CO2-uitstoot van het bedrijf met 37 procent te verminderen tegen 2032*. Het is gebouwd volgens de milieunormen van BREEAM Excellent, een certificeringssysteem van derden dat de duurzaamheidsprestaties van gebouwen meet. De windturbine en zonnepanelen zullen aanzienlijke directe hernieuwbare energie genereren, terwijl alle verwarming zal worden geleverd door geothermische energie als onderdeel van de inspanningen van het bedrijf om de impact op het milieu te minimaliseren.

Het bedrijf zal gebruik maken van het Europese spoorwegnetwerk om LEGO producten vanuit zijn fabrieken te vervoeren, wat een geschatte besparing van 2.000 ton CO2 per jaar oplevert, vergeleken met het huidige standaardgebruik op de weg door vrachtwagens.

Tessenderlo een van de vele investeringen in de productiefaciliteiten van het bedrijf

De opening van het distributiecentrum in Tessenderlo vormt een belangrijke mijlpaal in de strategie van het bedrijf om de flexibiliteit en wendbaarheid van zijn activiteiten te vergroten. De LEGO Groep heeft ook meer dan 1 miljard dollar geïnvesteerd in twee nieuwe state-of-the-art fabrieken in Binh Duong, Vietnam en Virginia, VS, die respectievelijk in 2025 en 2027 opengaan. Beide fabrieken draaien op hernieuwbare energie en dragen bij aan de lokale gemeenschap door het creëren van hooggekwalificeerde jobs.

De LEGO Groep breidt daarnaast vier van haar bestaande fabrieken in Nyíregyháza, Hongarije, Billund, Denemarken, Jiaxing, China en Monterrey, Mexico uit om aan de toekomstige vraag te voldoen en groei op lange termijn te stimuleren. Alle uitbreidingen zijn momenteel in uitvoering en liggen op schema om in de komende jaren te worden voltooid.

Posted in ,

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in België. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Online Sales, Media en uiteraard Logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.