Arvato en Microsoft bundelen krachten voor het zelfbeheerende magazijn van de toekomst

AI - Artificial Intelligence

Arvato en Microsoft werken samen aan het zelfbeherende magazijn van de toekomst. Het innovatieve onderzoeksproject “Moonshot” heeft als doel zelfverbeterende processen in magazijnen te realiseren door gebruik te maken van generatieve kunstmatige intelligentie (AI), robotica en cloud computing. Ze presenteren hun visie in juni op het Gartner Supply Chain Symposium/Xpo 2024 in Barcelona.

“We zijn in maart gestart met het Moonshot-project samen met Microsoft, met als ambitieus doel een autonoom magazijn te creëren,” zegt Paul Brolly, Vice President Global Business Development bij Arvato. “Onze aanpak bestaat uit het onderzoeken en automatiseren van diverse magazijnprocessen met behulp van robotica, digitalisering en AI. Het gaat niet alleen om individuele processen. In de toekomst kan AI bijvoorbeeld het initiële magazijnontwerp voor nieuwe orders opstellen op basis van klantvereisten, dat wij dan verder verfijnen met onze expertise. Dit bespaart tijd en moeite.”

Microsoft, als technologiepartner van Arvato, speelt een cruciale rol in dit initiatief. “Microsoft’s expertise in dataplatforms, rekenkracht, Gen AI voorspellingen, computer vision, augmented reality en cognitieve diensten zoals spraakherkenning en tekstanalyse is essentieel voor het realiseren van onze visie van een zelfbeherend magazijn,” benadrukte Brolly.

Belangrijker nog, Arvato kan nu al praktische toepassingen van het Moonshot-project demonstreren. Een voorbeeld hiervan is het optimaliseren van pickroutes met AI, die taakvolgorden herschikt door snelle data-analyse, waardoor pickers beter kunnen navigeren. Een ander voorbeeld is de AI-gestuurde interpretatie van vervoerdersreacties bij transportklachten. De AI Smart Layer interpreteert deze reacties en onderneemt zelfstandig passende acties in het klachtbeheersysteem, waardoor de handmatige klachtverwerking tot drie à vier procent wordt teruggebracht.

Posted in ,

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in België. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Online Sales, Media en uiteraard Logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.