Mooie cijfers voor vrachtvervoer op Brussels Airport

Brussels Airport

Vracht

Het vrachtvervoer op Brussels Airport kende in mei een groei met 15,9%, de grootste stijging van de afgelopen maanden. De luchtvracht neemt sterk toe (+11,3%) tegenover de maand mei van vorig jaar. Deze groei is merkbaar in alle segmenten, ook dat van de volvracht. Na een daling die twaalf maanden geleden begon, als gevolg van de strengere geluidsnormen van het Brussels Gewest, heeft het volvrachtsegment zich namelijk enigszins hersteld (+1,4%), met onder meer goede prestaties van de meeste transporteurs en van de nieuwe route naar Latijns-Amerika.

Het vrachtvervoer aan boord van passagierstoestellen kent een forse stijging (+30,1%), dankzij de nieuwe langeafstandsvluchten die in de afgelopen maanden werden geopend.

Vooral de import doet het goed, met een stijging van 15%, anders dan in de vorige maanden. Dit is voornamelijk te danken aan de import uit Azië en Latijns-Amerika (Latam-vluchten). Ook de export groeit, met een meer bescheiden 3%, eveneens dankzij de vluchten naar Latijns-Amerika.
De getruckte vracht blijft groeien (+32,1%) en bereikt recordcijfers. De import en de export stijgen met respectievelijk 54% en 11%. De sterke groei van de import komt voornamelijk uit Azië en Noord-Amerika. De export naar Afrika presteert goed, na een capaciteitsverlies in het verleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.