Movu biedt KDL automatisering die beter, groter en eenvoudiger is

Movu Atlas

Het Movu atlas palletshuttlesysteem geeft de toonaangevende logistieke dienstverlener Kris De Leeneer (KDL) ongeveer 45.000 opslaglocaties en de capaciteit om een potentiële doorvoer van maximaal 11.000 palletbewegingen per week te beheren!

Het Movu atlas shuttle-systeem helpt de visie van KDL voor een betere, grotere en eenvoudigere automatisering te verwezenlijken en biedt een AS/RS met hoge dichtheid en meerdere pallets. Het Movu Atlas-systeem maximaliseert de opslagcapaciteit op een bepaald oppervlak zonder dat daarmee rekening moet houden met gangpaden voor heftrucks.

Manuele handelingen worden geëlimineerd, waardoor zowel het personeelsrisico als de pickfouten worden verminderd.

Movu heeft een systeem ontworpen die bestaat uit een 28 meter hoge atlas rek van tien niveaus. Het rek werd gebouwd op een oppervlak van 60 x 100 meter, geschikt voor de 45.000 locaties. Pallets worden in het rek verplaatst en georganiseerd door een vloot van 20 Movu atlas palletshuttles.

Deze zelf aangedreven robots transporteren pallets op de rails van de opslagbanen van de stelling, waar de pallets staan en op de rails van de hoofdbaan die over de opslagbanen loopt.

De Movu WES-software beheert het shuttleverkeer binnen de stelling en verwerkt ook de orders die vanuit het Warehouse Management System (WMS) van KDL worden verstuurd. Movu ontwikkelde ook een app waarmee geautoriseerde operators het systeem vanaf hun smartphones kunnen bedienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.