Movu Robotics lanceert een pakkende innovatie om geautomatiseerde order picking te transformeren

Movu eligo

 

Movu Robotics, een van de toonaangevende leveranciers voor het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van innovatieve en eenvoudigere oplossingen voor magazijnautomatisering, kondigt de lancering aan van de innovatieve Movu eligo picking arm robot.

Movu eligo is een volledig geïntegreerde robotoplossing voor order picking, ontwikkeld in nauwe samenwerking met Righthand Robotics, die automatisch artikelen kan verzamelen uit één artikelbronbak en de afzonderlijke artikelen in meerdere gemengde artikelbestemmingsbakken kan plaatsen. Movu eligo is ontwikkeld om de kloof tussen handmatig en volledig automatisch orderverzamelen te dichten en biedt magazijnoperators hierbij een enorme stap vooruit. Het biedt ook een oplossing voor het tekort aan arbeidskrachten, met een robot die buiten de reguliere werktijden kan werken tegen lagere kosten, maar met een hogere verzamelingsnauwkeurigheid en -kwaliteit. Andere belangrijke voordelen zijn:

  • Betrouwbaar en effectief picken van maximaal 600 items per uur op elk moment;
  • Hiermee kan een grote verscheidenheid aan artikelen worden gepickt en geplaatst;
  • Het biedt een uniek plug-and-play subsysteem dat is geïntegreerd met de Movu escala bin shuttle, wat resulteert in een innovatieve end-to-end geautomatiseerde oplossing van opslag tot picking;
  • Eenvoudige manier om automatisch artikelen te verzamelen die geschikt zijn voor robot-picking, om de bakken op te slaan en vervolgens de order af te ronden met een handmatige picking wanneer het nodig is;
  • Lagere kosten per opname, wat resulteert in een sterke return on investment (ROI).

Movu eligo

De Movu eligo, die naadloos geïntegreerd kan worden als picking station optie bij de Movu escala bin shuttle, combineert geavanceerde software met intelligente grijpers en machine vision om een betrouwbare doorvoer te garanderen. De robot grijpt voorzichtig een item uit een bak die tijdens het verzamelen uit de Movu escala is gehaald en plaatst het item vervolgens in een afleverbak. De intelligente grijpers geven feedback over het succes van de greep en garanderen een nauwkeurigheid van 100%. Naast een laag percentage mislukte grijpmanoeuvres vermindert de Movu eligo het aantal handmatige ‘aanrakingen’ dat nodig is voor orderverwerking of aanvulling en kan een verzamelsucces van meer dan 99% worden behaald.

De robot kan 600 picks per uur halen, afhankelijk van de specifieke implementatie, en kan goederen tot 2 kg en met afmetingen van minimaal 1 cm tot maximaal 30 cm oppakken. Omdat de robot volledig productonafhankelijk is, is hij flexibel genoeg om wisselende productmixen te verwerken.

De robotarm is 2,2 meter hoog en heeft een actieradius van 1,3 meter. Een veiligheidsinterface maken robotwerkcellen veilig wanneer menselijke interactie vereist is.

Het systeem wordt aangestuurd door software en maakt gebruik van machine learning om het orderverzamelen continu te verbeteren. Movu eligo draait op een plug-and-play application programming interface (API) die rechtstreeks integreert in de Movu escala bakopslagoplossing. Deze gebruiksvriendelijke complete oplossing maakt een naadloze integratie van robot- en handmatige orderverzamelprocessen mogelijk voor maximale efficiëntie. Movu escala werkt samen met onderliggende Warehouse Management Software (WMS), Warehouse Control Software (WCS) en Warehouse Execution System (WES) als dat nodig is om de orderverzamelactiviteiten uit te voeren. Door taken voor de robot te plannen, zoals robotarmbewegingen rond de fasen van het verwisselen van de bron- en doelbak, optimaliseert de software de verzamelcyclustijden om de doorvoer te maximaliseren.

De Movu eligo is beschikbaar met volledige 24/7 ondersteuning en stelt klanten, met name in de farmaceutische industrie, kleding, e-commerce, productie en kitting, in staat om de voordelen van betrouwbaar robotic picking te realiseren zonder zich zorgen te hoeven maken over de integratie van alle elementen.

Stefan Pieters, CEO van Movu Robotics, vult aan: “Movu eligo is het volgende niveau voor Movu Robotics om innovatieve en eenvoudigere automatiseringsoplossingen aan te bieden aan onze klanten. Het is een datagestuurd, intelligent verzamelplatform zoals er geen ander is. Het automatiseren van conventioneel handmatig order picking resulteert in lagere kosten per opname, wat leidt tot een sterke return on investment. Naadloos geïntegreerd als werkstation voor het Movu escala bakopslagsysteem, biedt Movu eligo een flexibele en schaalbare automatiseringsoplossing voor voorspelbare en nauwkeurige orderverwerking, die waarde toevoegt voor magazijnen die streven naar verbeteringen in efficiëntie, productiviteit en klantenservice.”

VIDEO:

LINK: https://www.movu-robotics.com/nl/eligo/?utm_source=Website&utm_medium=Website-Advertorial&utm_campaign=2023-11-15_Belgium_Logistieck-BE_Website

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.