Niuewe Wallenius Sol dienst gaat 200.000 ton papierrollen bij PSA Zeebrugge leveren

wallenius-sol_fionia-sea-haven-zeebrugge-papier

Vanaf januari 2021 ontvangt de PSA Zeebrugge Terminal de schepen mv Fionia Sea en mv Jutlandia Sea, die in een tweede wekelijkse dienst van WALLENIUS SOL vanuit Finland en Zweden naar Zeebrugge varen.

De rotatie van deze dienst gaat als volgt: Kemi-Oulu-Husum-Zeebrugge-Antwerpen-Vaasa. De bestaande wekelijkse WALLENIUS SOL dienst loopt via de havens Kemi-Oulu-Pietarsaari-Lübeck-Zeebrugge-Tilbury-Zeebrugge.

De nieuwe dienst van WALLENIUS SOL zal naar verwachting een extra volume van 200.000 ton papierrollen naar de PSA Zeebrugge terminal brengen. De behandeling van deze trafiek vereist extra mankracht, want de papierrollen zullen voor verder transport in containers worden overgezet. Hiervoor heeft PSA Zeebrugge ongeveer 30 extra havenarbeiders nodig.

Tom Hautekiet, CEO Port of Zeebrugge: “Deze tweede dienst van WALLENIUS SOL in Zeebrugge is een versterking van het Scandinavisch aanbod in Zeebrugge. Vooral dankzij de verbinding met de haven van Husum aan de oostkust van Zweden (Botnische Golf), een haven en een regio in Zweden waar we vandaag nog geen verbinding mee hebben, zullen we nieuwe klanten kunnen bedienen.”

De zusterschepen die in de nieuwe dienst worden ingezet kunnen zowel roll-on/roll-off cargo als containers laden. Ze hebben een capaciteit van 3.300 lijnmeter en 300 TEU.

Eind volgend jaar zal WALLENIUS SOL de capaciteit van deze dienst verhogen door twee splinternieuwe schepen in te zetten. Deze zullen een totale capaciteit van 5.600 lijnmeter en 800 TEU hebben. Bovendien zullen deze schepen op LNG varen en zal WALLENIUS SOL op die manier meer lading op een duurzamere wijze verschepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.