NMBS Logistics kiest Quintiq en Ab Ovo voor planning mensen en middelen

NMBS Logistics kiest Quintiq en Ab Ovo voor planning mensen en middelen

De onafhankelijke, internationale logistieke dienstverlener NMBS Logistics kiest Quintiq en Ab Ovo voor het leveren van een planningoplossing voor het volledig plannen van mensen en middelen binnen NMBS Logistics. Deze cyclus omvat elke fase: van langetermijnplanning tot actueel executiemanagement. De oplossing integreert de planning en indeling van lijn- en rangeerlocomotieven, machinisten en andere uitvoerende medewerkers. Ab Ovo, specialist in IT voor spoorwegbedrijven en in Advanced Planning en Scheduling (APS), is onlangs gestart met de implementatie van de Quintiq-software. De langetermijnplanning zal naar verwachting eind 2011 in gebruik worden genomen; het actueel executiemanagement naar verwachting begin 2012.

“NMBS Logistics werkt aan een grondige herstructurering met als doel het sterk verbeteren van de kwaliteit en productiviteit. We hebben op deze gebieden al belangrijke resultaten geboekt, maar om de impact te vergroten, hebben we een geïntegreerd IT-systeem nodig dat de geavanceerde planning van alle processen en de inzet van middelen kan synchroniseren. Bovendien moet dit systeem in korte tijd geïntegreerd en geïmplementeerd worden”, zegt Geert Pauwels, CEO van NMBS Logistics. “Na een intensief selectieproces kozen we voor Ab Ovo en Quintiq. De bewezen software van Quintiq en de specifieke spoorweg- en APS-expertise van Ab Ovo sloten exact aan op onze eisen.”

De Quintiq-oplossing ondersteunt de planners in het nemen van de beste beslissingen voor het indelen en herindelen van middelen. Daarnaast integreert het nieuwe systeem de huidige planningmethoden in combinatie met de voorgenomen processen van de nieuwe organisatie van NMBS Logistics en voor het faciliteren van betere samenwerkingsmogelijkheden tussen de verschillende planningafdelingen.

De planningoplossing van Quintiq en Ab Ovo is in relatief korte tijd te implementeren doordat ze de voordelen combineert van specifieke, al beschikbare spoorwegfunctionaliteit en snelle aanpasbaarheid aan klanteisen, waardoor maximale aansluiting op de klantsituatie mogelijk is. Het systeem houdt rekening met tal van factoren, variërend van routekennis, geschiktheid van locomotieven en certificering van individuele machinisten tot en met spoortoegang, cao-regels en voorkeuren van medewerkers met betrekking tot dienstroosters. De unieke Quintiq-architectuur – met zijn volledig configureerbare bedrijfsspecifieke laag – biedt deze flexibiliteit. De oplossing van Quintiq en Ab Ovo ondersteunt tevens verschillende andere bedrijfsfuncties, zoals uitwisseling met het HR-systeem, het asset-managementsysteem, het ordermanagementsysteem (het Rail Cargo System van Ab Ovo) en het nationale Infrabel-spoorwegbeheersysteem.

Arjen Heeres, COO van Quintiq, zegt namens Quintiq en Ab Ovo: “Ik ben erg enthousiast dat NMBS Logistics heeft besloten andere grote spoorwegbedrijven te volgen in het gebruik van de Quintiq- en Ab Ovo-oplossingen voor het plannen en indelen van de operationele activiteiten. We zijn opnieuw geselecteerd, omdat we het best in staat zijn te voldoen aan de complexe planningeisen in de spoorwegindustrie.”

Quintiq.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.