Noorse olietankerrederij Frontline verhoogt belang in Euronav

Euronav

Frontline, de Noorse olietankerrederij heeft opnieuw aandelen ingekocht van het Belgische Euronav. Met een aandelenruil werden 3,82 procent extra aandelen binnengehaald. Hetzelfde gebeurde al in mei toen ook aandelen aangekocht werden via een ruilbod met aandelen. Toen werd ook aangekondigd dat Euronav en Frontline willen fusioneren om zo de grootste olietankerrederij ter wereld te vormen. De familie Saverys die via CMB de grootste aandeelhouder van Euronav is, verzet zich hier tegen. Volgens hen ligt de toekomst van Euronav niet enkel in olie, maar moet er een duurzamere toekomst gekozen worden door vergroening en diversifiëring.

CMB heeft 17,97 procent van de aandelen van Euronav in bezit en blijft dus een belangrijke factor om mee rekening te houden. Maar Frontline heeft nu samen met topman John Frederiksen al meer dan 16 procent in handen na deze aandelenruil. Dus de druk van de Noren wordt groter. Het is ook duidelijk dat niet iedereen achter het verzet van de familie Saverys staat.

Posted in

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in België. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Online Sales, Media en uiteraard Logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.