Overname havenoverslagbedrijf Euroports afgerond

Overname havenoverslagbedrijf Euroports afgerond

Een consortium bestaande uit R-Logitech en de Vlaamse en federale investeringsmaatschappijen PMV en FPIM heeft de overname van havenoverslagbedrijf Euroports afgerond. Meerderheidsaandeelhouder R-Logitech is een dochteronderneming van het conglomeraat Monaco Resources Group. Investeringsmaatschappijen PMV en FPIM hebben elk een gelijk aandeel en worden minderheidsaandeelhouder.

Euroports is één van de grootste maritieme infrastructuurbedrijven in Europa, met 26 deep sea-haventerminals, strategisch gelegen langs belangrijke handelsroutes. De meer dan 3000 werknemers ontwikkelen, exploiteren en beheren wereldwijde maritieme supply chain-oplossingen voor internationale klanten in verschillende industriële sectoren. Euroports behandelt meer dan 60 miljoen ton bulk-, breakbulk-, container- en vloeibare producten per jaar voor toonaangevende bedrijven.

Groeimogelijkheden

De nieuwe aandeelhouders zien een aanzienlijke groeimogelijkheid bij Euroports. Het bedrijf voert zijn vijfjarenplan uit, heeft de ambitie om de beste diensten te blijven leveren en breidt uit met een grotere regionale aanwezigheid en meer producten. R-Logitech heeft veel ervaring in het beheer van havens en terminals op internationale schaal. Ook PMV en FPIM weten hoe kritieke infrastructuur en bedrijven als Euroports te managen. De nieuwe aandeelhouders zijn als partners vastbesloten om het bedrijf verder te ontwikkelen op Europese schaal, en wereldwijd. Ze zien ook belangrijke voordelen die de moedermaatschappij van R-Logitech, Monaco Resources Group, als operationele en industriële partner voor Euroports zal meebrengen.

Investeringen in Antwerpen en Gent

Frederic Platini, CEO van R-Logitech: “We zijn verheugd dat we Euroports hebben overgenomen, samen met onze investeringspartners PMV en FPIM. Wij engageren ons om op lange termijn te investeren in Euroports met het oog op excellente supply chain-oplossingen voor onze klanten over de hele wereld”. Ook Michel Casselman, CEO van PMV, is verheugd over het strategische partnerschap met wereldspeler R-Logitech. “De aandeelhouders combineren een grote operationele expertise met financiële kracht en lokale kennis. Samen creëren we zo een platform voor duurzame groei in onze regio – we zijn blij dat we die ontwikkeling mee vorm kunnen geven.” Koen Van Loo, CEO van SFPI-FPIM is trots op de overname van Euroports: “Het is een zeer belangrijke speler binnen de logistieke keten van de havensector, een strategische sector voor de Belgische economie. Wij zijn ervan overtuigd dat SFPI-FPIM, met de gecombineerde kracht van de consortiumpartners PMV en R-Logitech, kan bijdragen tot een gezonde groei van Euroports”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.