PostNL Pharma & Care is klaar voor transport coronavaccin

PostNL - Pharma and Care

PostNL is klaar om het coronavaccin te vervoeren, zowel naar ziekenhuizen, zorginstellingen als naar particulieren in België. Pharma & Care, het netwerk van PostNL die geconditioneerd transport van gezondheidsmiddelen verzorgt, investeerde hiervoor in extra overslagcapaciteit. Ook continue investeringen zorgen dat medewerkers en transport voldoen aan alle vereisten om vaccins vlot en veilig te transporteren. De capaciteit opdrijven binnen de wettelijke vereisten kan snel.

PostNL Pharma & Care komt wekelijks meermaals bij alle Belgische ziekenhuizen, zorginstellingen en apothekers. Tijdens de eerste coronapiek deed de Belgische overheid al een beroep op de onderneming om corona gerelateerde medicatie met spoed tot bij de ziekenhuizen te krijgen. Ook het grootste deel van de Belgische griepvaccins verdeelt PostNL. Hiervoor werkt PostNL Pharma & Care steeds volgens de strikte GDP-regelgeving (Good Distribution Practice). Daarin is vastgelegd onder welke temperatuur en andere omstandigheden de gezondheidsmiddelen bewaard en bezorgd moeten worden.

Investeringen volgens strenge GDP-regelgeving

Met het vooruitzicht op een coronavaccin, investeerde PostNL al in extra infrastructuur. De organisatie verdubbelde zijn geconditioneerde overslagcapaciteit en is voorbereid op transport onder lagere temperaturen. Als marktleider in België met een uitgebreid gespecialiseerd transportnetwerk in de Benelux is PostNL de geschikte partner voor de verdeling van de vaccins.

“Tijdens het afgelopen bijzondere jaar werd het belang van onze dienstverlening bevestigd,” zegt Nicolas Vannieuwenhuyze, General Manager PostNL Pharma & Care in België. “Onze ervaring in transport van vaccins en andere gezondheidsmiddelen, kunnen we nu inzetten om ook de coronavaccins snel en correct te vervoeren. We passen steeds de GDP-regelgeving strikt toe. Zo kan de beloofde werking van een vaccin gegarandeerd worden.”

Efficiënte verspreiding ter ondersteuning gezondheidssector

PostNL voert nu al gesprekken met betrokken overheden, producenten en groothandelaars om te bekijken waar de dienstverlening ingezet kan worden. Opschaling van de diensten van PostNL Pharma & Care kunnen snel en gemakkelijk als dat nodig is.

“Het afgelopen jaar werd de zorgsector zwaar op de proef gesteld. En voor de zorgverleners lijkt het einde nog niet in zicht. Als logistieke onderneming kunnen wij hen ondersteunen door de vaccins snel en correct naar de juiste bestemming te brengen,” legt Vannieuwenhuyze uit. “We komen dagelijks bij alle Belgische zorginstellingen en apothekers, maar bezorgen ook bij de patiënten thuis met Pharma@Home. De organisatie van de inentingen is nog niet duidelijk, maar wij zijn klaar voor elk scenario.”

1 reactie


  1. Fijn om te horen dat PostNL bij deze complexe logistieke zaak een positieve rol kan spelen. PostNL is buitengewoon geoutilleerd hiervoor. Veel succes hiermee en blijf positief maatschappelijk denken

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.