Bpost gaat pakjes ook op zondag leveren

Bpost gaat pakjes ook op zondag leveren

Het leek lang onmogelijk, maar Bpost gaat nu ook op zondag pakjes uitreiken, zo meldt De Standaard. Op 7 februari start Bpost met een grootschalig proefproject ‘Paksun’. Het project loopt een jaar en daarna zal geëvalueerd worden. In de voorbije twee jaar bestond er al een zeer beperkte zondag levering, maar dat gebeurde steeds via derde spelers. Het doel is om teen eind 2021 meer dan 300 medewerkers op zondag te laten werken.

Om dit aantrekkelijk te maken voor de werknemers zal Bpost een loon van 150% voorzien en wordt er ook een extra verlofdag gegeven voor elke 6 maanden waarin 12 zondagen gepresteerd werden. Dit werd intussen in een akkoord gegoten met de vakbonden. Vakbonden hebben zich heel lang verzet tegen zondagwerk bij Bpost, maar ook daar klinkt het nu dat de tijden veranderd zijn.

De meeste fysieke winkels zijn gesloten op zondag, maar de grote e-commerce spelers gaan wellicht snel inspelen op deze snellere leveringsmogelijkheden. Het succes van e-commerce begint Bpost ook te overspoelen, zeker nu met de aankomende feestdagen en een nog aanslepende lockdown. Een extra leveringsdag kan de druk wat van de ketel halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.