WDP bouwt multimodaal DC in Gent

WDP - X2O Gent

Het multimodale logistieke park WDPort of Ghent bij North Sea Port wordt uitgebreid met een multitenant distributiecentrum van circa 150.000 m² dat voor lange termijn zal worden gehuurd door retailers X2O Badkamers, Overstock Home en Overstock Garden. Dit distributiecentrum komt tot stand via een 29-71 joint venture partnership tussen WDP en de aandeelhouders van deze retailbedrijven. Het totale investeringsbedrag voor deze realisatie betreft circa 80 miljoen euro. JLL heeft bemiddeld voor de huurtransactie tussen WDP, X2O en Overstock.

Trimodaal

Het trimodale karakter (water-spoor-weg) van deze locatie in Gentwas cruciaal voor de locatiekeuze van de nieuwe WDP-klanten: de drie van oorsprong Belgische retailers, zetten voluit in op internationale groei en willen van hieruit hun supply chain optimaliseren en deze op een milieuvriendelijke wijze uitbouwen dankzij de directe connectie met de nabij gelegen containerterminalaan het Kluizendok. Transport over water verkleint de ecologische voetafdruk immers aanzienlijk en houdt vrachtwagens weg van de drukke wegen

WDP start met deze ontwikkeling na het verkrijgen van de bouwvergunning, die verwacht wordt in de loop van het voorjaar van 2021, waarna de oplevering ervan gefaseerd zal gebeuren over een periode vananderhalf jaar.

Over WDPort Ghent

Het WDPort of Ghent is een strategisch platform voor logistieke activiteiten aan het Kluizendok in Gent in North Sea Port. Bedrijven kunnen er hun activiteiten optimaliseren en verduurzamen door de efficiëntie van hun goederenstroom te verhogen via een multimodale supply chain. De directe nabijheid van de containerterminal verenigt immers meerdere transportmiddelen die gebruik maken van het water richting zee en binnenwateren, de weg (E34, E17 en E40) en het spoor. De centrale ligging van North Sea Port –en Gent in het bijzonder –in West-Europa, zorgt ervoor dat bedrijven en hun handelspartners het Europese hinterland optimaal en efficiënt bedienen. Het Kluizendok is dus een van de multimodale knooppunten in Vlaanderen met goede verbindingen naar Nederland, Frankrijk en Duitsland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.