Prologis levert DC op voor Pantos Logistics

Prologis

Logistiek vastgoedspecialist Prologis, Inc. kondigt vandaag aan dat het een built-to-suit distributiefaciliteit van 28.000 vierkante meter voor Pantos Logistics in Tilburg, op Industriepark Vossenberg West II, heeft opgeleverd. De faciliteit (DC5) maakt deel uit van een pilotprogramma met het International WELL Building Institute (IWBI) om een ​​nieuwe standaard te ontwikkelen dat rekening houdt met de gezondheid en het welzijn van personeel dat werkzaam is in logistieke distributiecentra.

Ontwikkeling

De distributiefaciliteit is verhuurd aan de Koreaanse logistieke dienstverlener Pantos Logistics, een langetermijnklant van Prologis. De overeenkomst maakt deel uit van een nieuwe ontwikkeling door Prologis in Tilburg, bestaande uit 90.000 vierkante meter logistieke ruimte. Het portfolio van Prologis Tilburg Park zal hiermee ongeveer 365.000 vierkante meter omvatten.

Flexibiliteit in grootte

Mr Cho, managing director van Pantos Logistics Benelux: “Wij zijn een ambitieus bedrijf en groeien snel. Prologis, onze langetermijnpartner, kan deze groei voor ons in Tilburg opvangen.”

WELL Building pilot

DC5 in Tilburg maakt deel uit van een unieke pilot met IWBI. Prologis wil een van de eerste logistiek vastgoedontwikkelaars ter wereld zijn met een WELL Building Standard™-certificaat. Bram Verhoeven, Country Manager Prologis Benelux: “Als toonaangevende ontwikkelaar streven we er voortdurend naar om de standaard van onze distributiefaciliteiten te verhogen. We besteden daarom ook extra aandacht aan aspecten die de werkomgeving verbeteren, zoals een slim ventilatiesysteem en groene ruimtes om het binnenklimaat op te frissen. Maar we richten ons ook op het opnemen van functies die voor meer natuurlijk licht en een betere akoestiek zorgen, om zo een ​​aangename sfeer te creëren. De tweede ontwikkelingsfase van 25.000 vierkante meter, die beschikbaar is voor klanten, zal ook profiteren van deze functies.”

Betere werkplekomgeving

Arthur van Kooij, hoofd projectmanagement Prologis Noord-Europa, voegt hieraan toe: “Het gebruik van WELL-kenmerken in onze gebouwen kan een onderscheidende factor zijn bij het aantrekken van logistiek personeel. De WELL-standaard bestaat al voor kantoorgebouwen, maar nog niet voor logistiek vastgoed. WELL biedt ons een structurele, wetenschappelijke benadering die verder gaat dan bekende duurzame standaarden zoals een BREEAM-certificering.”

Het integreren van gezondheid en welzijn bij het ontwerpen van distributiecentra is een ander voorbeeld van Prologis’ langetermijnfocus en innovatieve benadering van milieubeheer, maatschappelijke verantwoordelijkheid en governance (ESG), en van hoe het volledig wordt opgenomen in de bedrijfsstrategie.

Prologis is één van de leidende dienstverleners in logistiek vastgoed in de Benelux en eigenaar van circa 2 miljoen vierkante meter aan logistiek vastgoed.

Posted in

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in België. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Online Sales, Media en uiteraard Logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.