België als logistieke poort voor Amerikaanse bedrijven

AmCham

Voor heel wat Amerikaanse bedrijven blijkt België een ‘logistic gateway’ te zijn van groot strategisch belang, zo blijkt uit een onderzoek gedaan door de American Chamber of Commerce in België (AmCham Belgium). Maar liefst 65% van de ondervraagde Amerikaanse bedrijven geeft dit aan. Ook stelt 56% dat dit belang de voorbije vijf jaar nog gegroeid is.

“België is een logistieke poort en belangrijke hub in de globale supply chains van vele Amerikaanse bedrijven,” zegt Marcel Claes, the Chief Executive van AmCham Belgium “en de volumes blijven stijgen.”

Vele Amerikaanse bedrijven in België zijn diep geïntegreerd in het lokale ecosysteem. Voor hen is de locatie één van de belangrijkste overwegingen om in België te investeren. Het is ideaal gesitueerd om goederen vanuit de havens en luchthavens door te voeren naar Europese en globale markten. België is ook een leidende speler wat betreft de behandeling van containers en breakbulk, maar het is toch zijn expertise in gespecialiseerde industrieën (zoals pharma, chemie en petrochemie, …) die Amerikaanse bedrijven in het bijzonder aanspreekt. Een goed voorbeeld is Pfizer, welke meer dan 60% van zijn product flow via België laat lopen. Verder worden ook het goed geschoold personeel en het dichte transportnetwerk benoemd als troeven voor België.

Door de opportuniteiten die ontstaan door de stijgende volumes en nieuwe technologieën, wil Claes de Belgische overheid blijven aanmoedigen om de logistieke sector ’top of mind’ te houden wanneer het veranderingen op de arbeidsmarkt en nieuwe investeringen in infrastructuur wil doen.

Bron: Persmededeling AmCham Belgium

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.