Quares neemt adviesbureau Dirk Maes over

Quares, marktleider in België op vlak van beheer van semi-industrieel en logistiek vastgoed, kondigt de overname aan van Maes Factory. Door de integratie van deze aanbieder in facility en project management, breidt Quares haar dienstenaanbod binnen de afdeling property & facility management verder uit. Het huidige klantenbestand binnen de beheersportefeuille van ongeveer 1.250.000m² groeit hierdoor met klanten als Carrefour, De Lijn, Bank J.Van Breda en Decathlon.

Maes Factory, een onafhankelijk adviesbureau gespecialiseerd in facility en projectmanagement door Dirk Maes opgericht in 2004, ontwikkelde zich op enkele jaren tijd tot een vaste betrouwbare waarde gekenmerkt door passie, engagement en professionalisme. De onderneming is onder andere actief als coördinator van (ver)bouwprojecten waarbij Maes Factory adviseert en instaat voor een integrale begeleiding. Daarnaast wordt al dan niet gedetacheerd facility management aangeboden, dit zowel projectmatig als op langdurige basis.


Win-win situatie

Quares neemt alle activiteiten van Maes Factory over. ”De aanleiding van de overname is het streven van beide bedrijven om hun huidige sterke positie op de markt ook naar de toekomst toe verder uit te bouwen” zegt Freddy Hoorens van Quares. “Maes Factory was op zoek naar een grotere structuur met een vast klantenbestand en Quares wilde haar afdeling ‘Property & Facility Management‘ versterken en uitbreiden. De kruisbestuiving van kennis, ervaring, klanten en netwerk biedt heel wat perspectieven.

We zien deze nieuwe structuur als een win-win situatie zowel onze medewerkers, als onze klanten” verklaart Dirk Maes, oprichter van Maes Factory. “Beide bedrijven zijn complementair in klantenbestand, diensten en motivatie. Het is dan ook logisch dat we elkaar gevonden hebben.”

Sterke expertise
Quares ontwikkelde zich op 5 jaar tijd tot marktleider in het beheer van semi-industrieel en logistiek vastgoed. Het vakblad Expertise beloonde Quares met de award voor  “Property Manager of the Year 2011: Industrial”. Met 52% van de uitbestede markt beheert Quares zo´n 1.000.000m² aan bedrijfsmatig vastgoed  in België.  Wanneer ook het beheer van kantoren en retailpanden in rekening wordt gebracht, staat Quares op een stevige 2de plaats met 13% van de totale markt. Als Belgisch bedrijf laat Quares tal van internationale real estate giganten achter zich. Er bestaat ook een Nederlandse tak van Quares. Die opereert vanuit de vestigingen in Amsterdam & Maastricht.
Sinds 2010 ontwikkelt Quares zich eveneens als Belgische pionier in ’Duurzaam Bedrijventerrein Management’. De rol van parkmanager is voor Quares eveneens een sterke groeimarkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.