Renault Trucks assembleert en distribueert voortaan E-cargo bikes

Renault Trucks - Kleuster Freegônes - e-cargobikes

Renault Trucks bundelt zijn krachten met Kleuster, een in Lyon gevestigde fabrikant van elektrische cargo bikes, om de productie en distributie van de Freegônes e-cargo bikes te versnellen. Deze bakfietsen worden geassembleerd in het hart van de industriële vestiging van Renault Trucks in Vénissieux. Met dit partnerschap voegt Renault Trucks oplossingen voor de laatste kilometers toe aan zijn gamma elektrische voertuigen.

Met de uitbreiding van lage-emissiezones (LEZ), de stijgende vraag naar last mile delivery en het toegenomen milieubewustzijn is agile en koolstofvrij vervoer duidelijk de toekomst in stedelijke gebieden. Om aan deze dringende behoefte te voldoen, lanceerde Kleuster 8 jaar geleden zijn baanbrekende Freegônes professionele cargo bikes.

Ook Renault Trucks zet zich in voor de ontwikkeling van koolstofvrij vervoer. De fabrikant is zijn gamma voertuigen voor klanten die in steden werken geleidelijk aan het elektrificeren. Om aan de eisen van de stadslogistiek te voldoen, is Renault Trucks in zee gegaan met Kleuster voor de productie van Freegônes in zijn fabriek in Vénissieux. Deze cargo bikes worden momenteel verkocht via het Franse netwerk van Renault Trucks en vanaf 2023 zal dit gefaseerd uitbreiden binnen het Europese netwerk.

Een synergetisch en complementair partnerschap

Door samen te werken met Kleuster deelt Renault Trucks zijn expertise, industriële infrastructuur en grootschalige productiecapaciteit. De assemblage en logistiek van Freegônes zijn verhuisd naar een gebouw van 2.100 m2 in de oude vestiging van Renault Trucks in Vénissieux, wat ook de regionale economie ten goede komt.

Renault Trucks heeft al een productieteam van een tiental mensen in dienst genomen om aan de toenemende vraag te voldoen. Op zeer korte termijn zal de productiecapaciteit vervijfvoudigen ten opzichte van 2022. Dit partnerschap weerspiegelt de wens van Renault Trucks om zijn positie in de stadslogistiek te versterken en zijn fabrieken voor te bereiden op nieuwe toekomstgerichte
activiteiten. Op dit moment rijden er al zo’n 200 Freegônes in Frankrijk

Door gebruik te maken van de distributeurs van de vrachtwagenfabrikant in verschillende Europese  landen kan Kleuster optimaal profiteren van een dicht en lokaal netwerk om een uitstekende verkoop en aftersales te garanderen. Renault Trucks, van zijn kant, voegt nog een koord toe en stelt zich open voor potentiële nieuwe klanten door de volledige logistieke keten te bestrijken.

Freegônes nemen over waar vrachtwagens stoppen

“Cargo bikes kunnen een geweldige optie zijn voor klanten in stedelijke omgevingen die toegang moeten krijgen tot zero emissie zones. Door dit partnerschap met Kleuster onderscheidt Renault Trucks zich en neemt het het voortouw om nog betere oplossingen aan te bieden aan onze huidige en toekomstige klanten”, zegt Bruno Blin, President van Renault Trucks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.