SAVOYE ziet markt groeien

Rémy Jeannin CEO van SAVOYE.

Wereldwijd steeg de omzet van intra-logistieke speler SAVOYE in 2022 met 6% in vergelijking met 2021, ondanks de uitdagingen van een buitengewoon jaar. Voor het jaar 2023 voorziet SAVOYE nog steeds een groeiende markt, waarin het bedrijf verder bouwt aan een wereldwijde aanwezigheid.

SAVOYE’s wereldwijde omzet in 2022 nam toe tot net over 200 miljoen euro. Een goed resultaat gezien de vele uitdagingen, zelfs als de hogere omzet wel in de lijn der verwachtingen lag.

Opmerkelijk is het buitengewone commerciële succes van het geautomatiseerde X-PTS opslag- en orderpicksysteem, dat voor een groot deel de groei in Europa en de Verenigde Staten verklaart. “Onze geautomatiseerde magazijnoplossingen zijn werkelijk onderscheidend, mede doordat wij zowel de systemen als de software in huis ontwikkelen, waardoor we steeds grotere projecten kunnen uitvoeren”, vertelt Rémy Jeannin, CEO van SAVOYE.

Een verdere bijdrage aan de groei werd geleverd door de Business Partners van SAVOYE. Het aantal samenwerkende integrator partners neemt wereldwijd gestaag toe en dat heeft een duidelijk resultaat tot gevolg, vooral dankzij een recordomzet bij de automatische verpakkingsmachines.

De uitdagingen in 2022 manifesteerden zich vooral door het tekort aan onderdelen, met nadelige gevolgen voor zowel de planning als de kosten. Een vertraging in de realisatie van de projecten werd deels opgevangen door speciale actieplannen en de extra inspanning van de medewerkers.

“Onze experts moesten noodplannen opstellen om de negatieve gevolgen van deze economische omstandigheden aan te pakken en op te vangen. Ondanks deze verstoring konden onze klanten toch worden bediend en dat is voor ons altijd één van de topprioriteiten.“ aldus Rémy Jeannin. In 2023 blijkt deze spanning op het gebied van componenten en de bijbehorende prijsstijgingen er nog steeds te zijn.

Ondanks deze situatie wil SAVOYE wereldwijd een vooraanstaande leverancier blijven en het marktaandeel verder vergroten.

SAVOYE breidde het personeelsbestand in 2022 uit met meer dan 100 nieuwe medewerkers en vandaag de dag werken er bijna 1.000 mensen wereldwijd bij de logistieke specialist. Deze personeelsaanwas zal voorlopig aanhouden, vooral door de nieuwe productiefaciliteit in Aurora (Illinois, VS) en het nieuwe (in aanbouw zijnde) hoofdkantoor in Dijon.

“In deze groeiperiode moeten we doorgaan met de organisatie verder te structureren zodat we kunnen werken aan de komende speerpunten: streven naar een nog betere dienstverlening, onze mensen verder opleiden en onze ontwikkeling in de Verenigde Staten, EMEA en Azië doorzetten. Ook verwachtten onze klanten nieuwe innovatieve oplossingen, vooral op het gebied van zogenaamde intelligente systemen en het aansturen van operaties”, zo besluit Rémy Jeannin.

Posted in ,

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in België. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Online Sales, Media en uiteraard Logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.